Κοσμος

Βρέθηκαν τρεις χειρόγραφες διαθήκες της Αρίθα Φράνκλιν

Στις 12 Ιουνίου ειδική ακρόαση στο δικαστήριο για το ποια είναι η νόμιμη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aretha-franklin
Αρίθα Φράνκλιν/ ©EPA/PETER FOLEY

Τρεις χειρόγραφες διαθήκες ανακαλύφθηκαν στο σπίτι της Αρίθα Φράνκλιν. Δύο από το 2010 και μία από 2014.

Τρεις χειρόγραφες διαθήκες βρέθηκαν στο σπίτι της Αρίθα Φράνκλιν προκαλώντας αναστάτωση στους νόμιμους κληρονόμους.

Η Φράνκλιν, που πέθανε από καρκίνο του παγκρέατος τον Αύγουστο, φέρεται να είχε γράψει δύο διαθήκες το 2010, τις οποίες και κρατούσε κλειδωμένες σε ένα ντουλάπι, και μία ακόμα το 2014.

Η τρίτη διαθήκη μάλιστα με ημερομηνία τον Μάρτιο του 2014, ήταν κρυμμένη κάτω από τα μαξιλάρια του καθιστικού, όπως δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της.

Στη διαθήκη, η οποία γράφτηκε σε ένα σημειωματάριο, η Αρίθα Φράνκλιν φαίνεται να αφήνει τα περιουσιακά της στοιχεία στην οικογένειά της, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της βασίλισσας της σόουλ, Ντέιβιντ Μπένετ.

Ορισμένα σημεία δε, από τις τέσσερις σελίδες της διαθήκης είναι πολύ δύσκολο να αποκρυπτογραφηθούν.

Ο Μπένετ, ο οποίος ήταν δικηγόρος της Αρίθα Φράνκλιν για περισσότερα από 40 χρόνια, υπέβαλε τις διαθήκες τη Δευτέρα σε δικαστή, λέγοντας μάλιστα ότι δεν είναι σίγουρος εάν είναι νόμιμες βάσει του νόμου του Μίτσιγκαν.

Πρόσθεσε ότι οι διαθήκες είχαν μοιραστεί στους τέσσερις γιους της Αρίθα Φράνκλιν ή τους δικηγόρους τους, αλλά δεν είχαν καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με το αν κάποια από αυτές πρέπει να θεωρηθεί έγκυρη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο από τους γιους της είχαν φέρει αντιρρήσεις. Η ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου.

Σε χωριστή δικαστική κατάθεση, ο γιος της, Κέκαφ Φράνκλιν, δήλωσε ότι η μητέρα του ήθελε αυτόν να λειτουργήσει ως εκπρόσωπος της κληρονομιάς του 2014. Ωστόσο υπήρξαν αντιρρήσεις.

Ο ίδιος δε, δεν συμφωνεί επί του παρόντος στα σχέδια να πουλήσει ένα κομμάτι γης δίπλα στο σπίτι της μητέρας του στο Oakland County έναντι του ποσού των 325.000 δολαρίων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ