Κοσμος

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Τρομοκρατικά στοιχεία έχουν φωλιάσει στην Ελλάδα

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Τουρκικού ΥΠΕΞ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέα επίθεση της Τουρκίας με αφορμή την αθώωση των 9 Τούρκων που είχαν συλληφθεί ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C.

Καταδικάζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας την αθώωση των 9 Τούρκων που είχαν συλληφθεί το 2017 ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C με την υποψία ότι σχεδίαζαν επίθεση εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε γραπτή δήλωση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι δήλωσε ότι η αθώωση τους αποκαλύπτει γιατί αυτά τα τρομοκρατικά στοιχεία έχουν φωλιάσει στην Ελλάδα.

Ειδικότερα τόνισε: «Με ανησυχία παρατηρούμε πως η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις DHKP-C, PKKκαι FETΟ. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συμπάθεια, ανοχή και βοήθεια που παρέχεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις για την διεθνή καταπολέμηση της τρομοκρατίας». 

Σημειώνει ότι η απόφαση αθώωσης των 9 μελών του DHKP-C που συνελήφθησαν με σοβαρά ευρήματα για επίθεση εναντίον του Ερντογάν και για τα οποία έχουν ζητήσει την έκδοση τους στην Τουρκία καθώς υπάρχουν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους, δείχνει για ποιο λόγο στην Ελλάδα έχουν φωλιάσει τρομοκρατικά στοιχεία. 

Τέλος, τονίζει ότι η DHKP-C βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε. και για τον λόγο αυτό η απόφαση του δικαστηρίου έχει ξεκάθαρα διακόψει και την προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.