Κοσμος

Έβαλε το ουράνιο τόξο στο φωτοστέφανο της Παναγίας και συνελήφθη

Για «πολιτιστική βαρβαρότητα» κατηγορείται η 51χρονη Πολωνή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παναγία
Παναγία με φωτοστέφανο το ουράνιο τόξο

Συνελήφθη στην Πολωνία γυναίκα που φιλοτέχνησε αφίσες με την Παρθένο Μαρία να έχει για φωτοστέφανο το σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Γυναίκα στην Πολωνία συνελήφθη για προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος επειδή θεωρείται η δημιουργός των αφισών, στις οποίες το φωτοστέφανο της Παρθένου Μαρίας έχει τα χρώματα του ουράνιου τόξου, σύμβολο της διαφορετικότητας και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας Joachim Brudziński ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι συνελήφθη μια γυναίκα με την κατηγορία της «βεβήλωσης της Παρθένου Μαρίας της Częstochowa».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Πλοκ στην κεντρική Πολωνία επιβεβαίωσε τη σύλληψη της γυναίκας. Η συλληφθείσα βρισκόταν στο εξωτερικό. Μόλις πάτησε ξανά το πόδι της στην Πολωνία οι αρχές εισέβαλαν στο σπίτι της, όπου ανακάλυψαν δεκάδες αφίσες της Παναγίας με το πολύχρωμο φωτοστέφανο.  

Η «Μαύρη Παναγία της Częstochowa» είναι βυζαντινή εικόνα, βρίσκεται στο μοναστήρι του Jasna Góra και θεωρείται από τα σημαντικότερα κειμήλια της ρωμαιοκαθολικής Πολωνίας.

 Σε περίπτωση καταδίκης της η 51χρονη αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών.

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε την ενέργειά της «πολιτιστική βαρβαρότητα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ