Κοσμος

Η Βενεζουέλα ευχαριστεί την σύμμαχο Άγκυρα

Ο υπουργός Εξωτερικών επαίνεσε την Τουρκία για τον ρόλο της στην κρίση της χώρας του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ερντογάν-Μαδούρο
Ερντογάν-Μαδούρο / © EPA/Miguel Gutierrez

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν αναπτύξει καλές σχέσεις που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα επαίνεσε τον ρόλο που διαδραματίζει η Άγκυρα στην επίλυση της πολιτικής κρίσης στην λατινοαμερικανική χώρα.

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu από την Μόσχα, ο Αρεάσα ανέφερε ότι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν αναπτύξει καλές σχέσεις που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό.

«Σέβονται ο ένας τον άλλον, έχουν δημιουργήσει μια σφαιρική διμερή σχέση. Συνεργαζόμαστε στο εμπόριο, στον οικονομικό και πολιτικό τομέα. Σήμερα, η Βενεζουέλα και η Τουρκία είναι οι δύο χώρες που βρίσκονται πολύ κοντά και έχουν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους», τόνισε ο Βενεζουελανός ΥΠΕΞ.

Η Τουρκία, μαζί με Ρωσία, Ιράν, Κίνα, Βολιβία, Κούβα και Μεξικό, είναι ανάμεσα στις χώρες που συνεχίζουν να αναγνωρίζουν τον Μαδούρο ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Επιπροσθέτως, ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας επιβεβαίωσε την παρουσία στρατιωτικών συμβούλων της Ρωσίας και ειδικών από το Ιράν στην χώρα του.

Παράλληλα ο Αρεάσα κάλεσε τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο να εγκαταλείψει την «επιθετική ρητορική» και να επιστρέψει στην διπλωματία, διαμηνύοντας πως η χώρα του «είναι έτοιμη να απαντήσει όχι μόνο σε μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση, αλλά να κερδίσει ακόμη και τον πόλεμο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ