Κοσμος

FT: Η στήριξη Τσίπρα στον φίλο του, Παύλο Πολάκη

Πώς σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα την κίνηση του πρωθυπουργού να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης την πρόταση μομφής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Ο Τσίπρας επιχείρησε να υποβαθμίσει την επίθεση Πολάκη κατά Κυμπουρόπουλου», γράφουν οι Financial Times.

Ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα το θέμα με την επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Μετά το Politico, έρχονται οι Financial Times να γράψουν για την «ωμή επίθεση» κατά ατόμου με αναπηρία, δίνοντας έμφαση στη στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνεχίζει να στηρίζει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας παρά τις αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο άρθρο της η εφημερίδα κάνει αναφορές στη φιλική σχέση των δύο πολιτικών, με αφορμή την πρόταση μομφής που θα καταθέσει κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την οποία ο πρωθυπουργός σκοπεύει να μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Όπως λέει ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία του συμβάντος, ενώ δεν παρέλειψε να έχει δίπλα του τον κ. Πολάκη (πρώην δήμαρχος των Σφακίων) κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κρήτη.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται 6 έως 10 μονάδες πίσω στις δημοσκοπήσεις, με τον Π. Πολάκη να έχει απήχηση σε παλαιότερους ψηφοφόρους της Αριστεράς λόγω της πλήρους απαξίωσης που δείχνει προς την πολιτική ορθότητα. 

Το δημοσίευμα των FT για τη φιλική σχέση Τσίπρα-Πολάκη

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στηρίζει τον κ. Κυμπουρόπουλο και σημειώνει ότι αυτό που ανήρτησε ο κ. Πολάκης «αποτελεί προσβολή τόσο για τη  Δημοκρατία όσο και για τον υποψήφιό μας, μια ξεχωριστή προσωπικότητα που κατάφερε, ενάντια σε κάθε εμπόδιο, να μετατρέψει ένα πρόβλημα σε θετικό παράδειγμα για όλους».