Κοσμος

Στην Ταϊλάνδη περιφέρουν τον νέο βασιλιά πάνω σε χρυσό φορείο

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα στην Μπανγκόκ οι μεγαλοπρεπείς τελετές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21068857.jpg
Μάχα Βατζιραλονγκόρν / photo: EPA/NARONG SANGNAK

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα στην Μπανγκόκ οι μεγαλοπρεπείς τελετές για την στέψη του Μάχα Βατζιραλονγκόρν, του νέου βασιλιά της Ταϊλάνδης

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα στην Μπανγκόκ οι μεγαλοπρεπείς τελετές για την στέψη του Μάχα Βατζιραλονγκόρν, του νέου βασιλιά της Ταϊλάνδης, ο οποίος διαδέχθηκε στον θρόνο τον πατέρα του όταν εκείνο πέθανε τον Οκτώβριο 2016, έπειτα από 70 χρόνια στην εξουσία.

Η χθεσινή τελετή -  ένα μίγμα βουδιστικών και βραχμανικών εθίμων - είχε στόχο να τον μεταμορφώσει σε «ντεβαράζα», δηλαδή στην ενσάρκωση των θεών.

Σήμερα, ο νέος βασιλιάς με τον επίσημο τίτλο Ράμα Ι’ παρέλασε πάνω σε ένα χρυσό φορείο που μετέφεραν στρατιώτες στους δρόμους της Μπανγκόκ, προκειμένου οι υπήκοοι του, όλοι ντυμένοι στα κίτρινα – το εθνικό χρώμα της Ταϊλάνδης -  να τον δουν από κοντά και να υποβάλλουν τα σέβη τους.

Δίπλα στο φορείο – χρυσό θρόνο του βασιλιά, πεζή, παρήλαυνε η βασίλισσα Σουτίντα, την οποία παντρεύτηκε την περασμένη Τετάρτη και η είδηση ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά.

Κανένας εστεμμένος δεν έχει προσκληθεί στις τελετές αυτές, «όπως προστάζει η παράδοση», διευκρίνισε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Ωστόσο, τη Δευτέρα που λήγουν οι τελετές, ο νέος βασιλιάς θα εμφανιστεί σε ένα από τα μπαλκόνια του παλατιού και θα δεχθεί ξένους διπλωμάτες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ