Τι συζήτησαν στο τηλέφωνο Τραμπ και Πούτιν
Το αιχμηρό σχόλιο του Αμερικανού προέδρου στο Twitter για τη «ρωσική φάρσα»
Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι είχε μια «πολύ εποικοδομητική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλόγο του, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο συζήτησε πολλά θέματα, από τη Βόρεια Κορέα και την Ουκρανία μέχρι τη Βενεζουέλα, το διμερές εμπόριο και τα πυρηνικά όπλα.
Σε αναρτήσεις του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι συζητήθηκε «η ρωσική φάρσα», οι έρευνες δηλαδή για τη φερόμενη ρωσική παρέμβαση στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα και ιδίως στις προεδρικές εκλογές του 2016.
«Είχα μια μακρά και πολύ καλή συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν της Ρωσίας. Όπως έλεγα ανέκαθεν, πολύ πριν ξεκινήσει το Κυνήγι Μαγισσών, το να τα πηγαίνουμε καλά με τη Ρωσία, την Κίνα και τους πάντες είναι καλό πράγμα, όχι κακό» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Στο τραπέζι η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν. Ειδικότερα, για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι επικεντρώθηκε στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποφεύγοντας κάθε νύξη περί ρωσικής στρατιωτικής ανάμιξης στην κρίση.
Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για τουλάχιστον μια ώρα. Ήταν η πρώτη γνωστή απευθείας επαφή από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν η κατάσταση στη Βενεζουέλα άρχισε να ξεφεύγει από τον έλεγχο με την κίνηση των ΗΠΑ να αναγνωρίζουν ως μεταβατικό πρόεδρο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.
«Μιλήσαμε για πολλά πράγματα, η Βενεζουέλα ήταν ένα από τα θέματα» είπε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι ο Πούτιν δεν θέλει «καθόλου» να εμπλακεί στη Βενεζουέλα, πέραν του ότι θα ήθελε «να συμβεί κάτι θετικό για τη χώρα αυτή και εγώ αισθάνομαι το ίδιο».
«Θέλουμε να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτήν τη στιγμή ο κόσμος πεινάει, δεν έχουν φαγητό, δεν έχουν νερό» τόνισε.
Νέα συνθήκη για τα πυρηνικά με τη συμμετοχή της Κίνας
Ο Τραμπ είπε επίσης ότι Μόσχα και Ουάσινγκτον συζητούν μια συνθήκη για τα πυρηνικά με την οποία θα μπορούσε να μειωθεί ο αριθμός των όπλων αυτών.
«Συζητάμε για μια πυρηνική συμφωνία όπου εμείς θα κατασκευάζουμε λιγότερα και εκείνοι θα φτιάχνουν λιγότερα και ίσως ακόμη και να ξεφορτωθούμε κάποια από την τρομαχτική δύναμη πυρός που έχουμε τώρα» διευκρίνισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συμμετάσχει στη συνθήκη αυτή και το Πεκίνο.
«Συζητήσαμε την πιθανότητα μιας τριμερούς συμφωνίας, αντί για διμερή. Και η Κίνα, έχω ήδη μιλήσει μαζί τους. Θα ήθελαν πάρα πολύ να συμμετάσχουν σε αυτήν τη συμφωνία» κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δεύτερη επιδρομή του είδους μέσα σε μια εβδομάδα
Η εγγονή τους, η Ναόμι Μπάιντεν θα γίνει σύντομα μητέρα
Η κυβέρνηση υποσχέθηκε δικαιοσύνη για τα θύματα του καθεστώτος Άσαντ
Σε δημόσιο νοσοκομείο της Πάδοβας
Την εποχή που ήταν παρουσιάστρια στο Fox News
Με αφορμή δηλώσεις του υπέρ του Ισραήλ
Η ουκρανική προεδρία δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν
Ο φόρος κληρονομιάς στις βρετανικές φάρμες και το τέλος μιας βρετανικής παράδοσης
Η δίκη αποκάλυψε ότι το παιδί έφερε 25 κατάγματα, περισσότερο ή λιγότερο παλιά
Έλληνας μηχανικός και πατέρας τριών παιδιών, είναι μεταξύ των έξι θυμάτων της κατάρρευσης πολυκατοικίας μετά από έκρηξη στη Χάγη
Τι αναφέρει ο νέος μάρτυρας για τα τα white parties
Τι αναφέρουν Αμερικανικοί αξιωματούχοι
Τι αποκαλύπτεται τώρα, στον απόηχο της υπόθεσης Πελικό για τον ενορχηστρωτή των βιασμών της Μαζάν
Η διαδικασία θα έχει τυπικό χαρακτήρα δεδομένου ότι δεν διαθέτει αριθμητική ισχύ πλέον
Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο ενώ περπατούσε κοντά στο σπίτι της
Κυβερνούσε την χώρα πριν το γιο του μεταξύ 1971 και 2000
Η σφαγή του Μόντρεαλ θεωρείται πλέον πράξη μισογυνιστικής τρομοκρατίας και κοινωνικής βίας κατά των γυναικών
Ένταση, αμηχανία και διαδηλώσεις - Αντιμέτωπος με ένα βαρύ κατηγορητήριο για εγκλήματα διαφθοράς ο ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο σκηνοθέτης, Κριστόφ Ρούτζια, αρνείται ότι την κακοποίησε σεξουαλικά
Η διεθνής κατάσταση, όπως διαμορφώνεται στο τέλος του τρέχοντος έτους, θυμίζει έντονα την τελευταία χρονιά πριν από την έκρηξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.