- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Όρμπαν-Σαλβίνι: Αν κερδίσει η αριστερά η Ευρώπη θα γίνει χαλιφάτο
Οι ηγέτες του ακροδεξιού στρατοπέδου στην Ευρώπη θέλουν να κυριαρχήσουν πολιτικά στην ήπειρο γράφει η γερμανική Die Welt
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι και Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν συναντήθηκαν χθες το βράδυ στην Βουδαπέστη.
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας καλωσόρισε τον Ιταλό Υπουργό Εσωτερικών και έγινε σαφές: Ο ένας βρήκε τον άλλον, γράφει η γερμανική Die Welt. Οι ηγέτες του ακροδεξιού στρατοπέδου στην Ευρώπη θέλουν να κυριαρχήσουν πολιτικά στην ήπειρο, προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι και Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν συναντήθηκαν χθες το βράδυ στην Βουδαπέστη.
«Η διάθεση ήταν πράγματι υπέροχη μεταξύ των δύο εκπροσώπων του ακροδεξιού στρατοπέδου στην Ευρώπη: ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε αμοιβαίους επαίνους και προφανώς είδαν μόνο ένα μεγάλο, πρωταρχικό πρόβλημα στην Ευρώπη: ότι η ΕΕ δεν είναι υπό την ηγεσία ανδρών όπως αυτοί», τονίζει η Die Welt.
"Θέλω να συνεργαστώ με δυναμικούς, ζωντανούς τύπους", δήλωσε ο Όρμπαν, λέγοντας ότι η πολιτική τάξη της ΕΕ είναι "κουρασμένη και ανίσχυρη". «Ελπίζω ότι θα βγουν νέες δυνάμεις που θέλουν να κάνουν κάτι να συμβούν», είπε, και κατέληξε στο συμπέρασμα, «η Ευρώπη χρειάζεται τον Ματέο Σαλβίνι».
Ο Σαλβίνι έχει στόχο να συσπειρώσει την Ακροδεξιά στην Ευρώπη και για αυτό ξεκίνησε μια πραγματική ευρωπαϊκή πολιτική εκστρατεία στις 8 Απριλίου: Για να συγκροτήσει την Ευρωπαϊκή Συμμαχία των λαών και των εθνών.
Τα ιδρυτικά μέλη της είναι η γερμανική AfD, το Αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας FPÖ, ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν λε Πεν στη Γαλλία, καθώς και οι «Αληθινοί Φινλανδοί» και το ακροδεξιό κόμμα της Δανίας. Στη συνέντευξη Τύπου στη Βουδαπέστη ο Σαλβίνι δήλωσε ότι δεν ξερει πόσα κόμματα θα ενταχθούν στη νέα συμμαχία . "Αλλά ελπίζω ότι θα είμαστε πολύ ισχυροί, γιατί αν η αριστερά κερδίσει, η Ευρώπη θα γίνει ισλαμικό χαλιφάτο" ισχυρίστηκε ο ηγέτης της Λέγκας.
Ο υπουργός Εσωτερικών Σαλβίνι είπε μάλιστα ότι απόψεις τους αντιπροσωπεύουν μια νέα "εναλλακτική για την Ευρώπη". Και ευχαρίστησε τον Όρμπαν για τις «υπέροχες απόψεις» του στην πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa. Εκεί είχε ασκήσει κριτική εναντίον του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), επειδή επιθυμεί να συνεργαστεί με αριστερούς και φιλελεύθερους, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας.
Το ΕΛΚ και ο Όρμπαν. Αυτή η ερώτηση ήταν ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» στη συνάντηση της Βουδαπέστης ."Θα τα σπάσει το ακροδεξιό Fidesz του Όρμπαν με το ΕΛΚ , και αν ναι, ο Όρμπαν και ο Σαλβίνι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους; Ήταν σαφές μετά από σχεδόν μια ώρα συνέντευξης τύπου: Οι δύο άνδρες δεν μπορούν να φανταστούν τίποτα καλύτερο από το να κάνουν πολιτική μαζί, γράφει η γερμανική εφημερίδα
Και οι δύο πολιτικοί τόνισαν ότι θα ήταν πολύ καλύτερα εάν το ΕΛΚ γινόταν όπως αυτοί . Για παράδειγμα, στη μεταναστευτική πολιτική, στην οποία και οι δύο ακολουθούν σκληρή πορεία.
Ο Σαλβίνι δήλωσε ότι εάν το ΕΛΚ αγκαλιάσει τις απόψεις του Όρμπαν, θα ήταν χαρά να συνεργαστεί μαζί του. Ο Όρμπαν δήλωσε: Το ΕΛΚ πρέπει να συμπεριλάβει τις απόψεις του Σαλβίνι.
Ο Σαλβίνι ήρθε επίσημα στη Βουδαπέστη ως υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας . Το πραγματικό νόημα της επίσκεψης, ωστόσο, βρισκόταν στην ιδιότητα του Σαλβίνι ως επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα. Ο Όρμπαν βλέπει σε αυτόν τον νέο, τον πραγματικό εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Δεξιάς. Σε συνέντευξή του στο "La Stampa" χαρακτήρισε τον Σαλβίνι ως τον "σημαντικότερο άνθρωπος στην Ευρώπη". Και μήνες πριν είπε: «Ο Σαλβίνι είναι ο ήρωάς μου». Ο Σαλβίνι, από την πλευρά του, δήλωσε για τον Όρμπαν : «Είναι ένας θεσμός στην Ευρώπη».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο, που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια προβολές
Ο 51χρονος Ερίκ Ρομπίκ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από δύο αγνώστους
Διαψεύδει η Βηρυτός επικοινωνία με Ισραήλ – Τι ειπώθηκε στη συνομιλία με Ρούμπιο
Reuters: Ιράν και ΗΠΑ έχουν σημειώσει «ορισμένη πρόοδο», αλλά παραμένουν διαφωνίες για τα πυρηνικά
Δήλωσαν ως προορισμό το Ιράκ αλλά ανέμεναν εντολές στον Περσικό Κόλπο
Δραματικές οι στιγμές μέσα στο σχολείο - Παιδιά κρυβόντουσαν όπου μπορούσαν για να σωθούν
Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας - Η ποπ σταρ αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση
Πώς έγινε η σημαντική αυτή ανακάλυψη
Τραγωδία στη Βιρτζίνια - Ο Τζάστιν Φέρφαξ πυροβόλησε τη σύζυγό του και έβαλε τέλος στη ζωή του
Παγκόσμια απειλή χαρακτήρισε τον Πούτιν ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ μπέρδεψε εδάφιο της Βίβλου με κινηματογραφική ατάκα του Κουέντιν Ταραντίνο
Σφοδρό τροχαίο του κόστισε τη ζωή
Στο στόχαστρο πόλεις και άμαχοι
«Η Τεχεράνη δεν μπορεί να ελέγξει τα Στενά», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
Σφοδρές μάχες σώμα με σώμα με τη Χεζμπολάχ
Σφοδρή κριτική του ποντίφικα προς τους ηγέτες που ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε πολέμους
Ο 27χρονος φέρεται να πυροβόλησε εναντίον οχήματος με τρεις επιβάτες στη Βόρεια Καρολίνα
Ορατός ο κίνδυνος ακυρώσεων πτήσεων το καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.