- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Στη φυλακή για 50 εβδομάδες ο Τζούλιαν Ασάνζ
Ο Mr. Wikileaks καταδικάστηκε για παραβίαση των περιοριστικών όρων του 2012
Σε φυλάκιση 50 εβδομάδων καταδικάστηκε ο συνιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ καθώς κρίθηκε ένοχος για παραβίαση περιοριστικών όρων.
Ο συνιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ καταδικάστηκε από τη βρετανική δικαιοσύνη σε φυλάκιση 50 εβδομάδων για παραβίαση περιοριστικών όρων.
Ο 47χρονος κρίθηκε ένοχος για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί το 2012. Προηγήθηκε η επεισοδιακή και κινηματογραφική σύλληψή του από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.
Ο Αυστραλός είχε ζητήσει άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού το 2012 για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις. Ο 47χρονος αρνείται το σε βάρος του κατηγορητήριο.
Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ασάνζ καθώς μεταφερόταν στα κελιά έκανε γροθιά αλληλεγγύης στους υποστηρικτές του, οι οποίοι ανταπέδωσαν τη χειρονομία και φώναζαν «Ντροπή σας» προς το δικαστήριο.
Σε επιστολή που αναγνώστηκε στη δικαστική αίθουσα του Λονδίνου ο Τζούλιαν Ασάνζ δήλωσε ότι δίνει μια μάχη κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Παράλληλα ζήτησε συγνώμη από όσους θεωρούν ότι δεν σεβάστηκε.
Ο συνιδρυτής της ιστοσελίδας των αποκαλύψεων κατηγορείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για συνωμοσία και για τη διαρροή κυβερνητικών μυστικών. Η Βρετανία θα κρίνει εάν θα εκδοθεί ο Αυστραλός στις ΗΠΑ. Εάν καταδικαστεί θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.