- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Η ένταξη της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ ωφελεί τις ΗΠΑ
Τι αναφέρει σε επιστολή του προς την αμερικανική Γερουσία
Η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα ωφελήσει τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και της Συμμαχίας αναφέρει σε επιστολή του ο Ντόναλντ Τραμπ.
Την επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ ζητά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε επιστολή που έστειλε χθες Δευτέρα στην αμερικανική Γερουσία.
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης του πρωτοκόλλου από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών θα επιτρέψει στη Βόρεια Μακεδονία να γίνει -και επίσημα- το 30ό μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Στην επιστολή του, ο Αμερικανός πρόεδρος σημειώνει πως για την καλύτερη ενημέρωση της Γερουσίας διαβιβάστηκε επίσης μια επισκόπηση του Πρωτοκόλλου από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ υπενθυμίζει τις κεντρικές επισημάνσεις που συμπεριλαμβάνονται στη συνοδευτική έκθεση του πρωτοκόλλου ένταξης που παρέλαβε το Κογκρέσο την 27η Μαρτίου.
«Όπως εξηγείται περαιτέρω στην έκθεση για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, που διαβιβάστηκε στο Κογκρέσο την 27η Μαρτίου 2019, η Βόρεια Μακεδονία είναι ένας σταθερός εταίρος ασφαλείας των ΗΠΑ και η ένταξή της στο ΝΑΤΟ θα ωφελήσει άμεσα τα στρατηγικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών (της Αμερικής) και της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Οι 29 χώρες του ΝΑΤΟ και η Βόρεια Μακεδονία υπέγραψαν τον Φεβρουάριο το πρωτόκολλο της ένταξης της χώρας στο Σύμφωνο στις Βρυξέλλες.
Μέχρι όμως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης από τα εθνικά κοινοβούλια, η Βόρεια Μακεδονία θα αρχίσει να συμμετέχει στα θεσμικά όργανα της Συμμαχίας ως προσκεκλημένη χώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήμουν αγχωμένη», απάντησε η ίδια
Μέτρα κατά της οικονομικής ανέχειας στα πανεπιστήμια
Τα ντοκιμαντέρ του δεν έμειναν μόνο στην ενημέρωση, αλλά επηρέασαν ουσιαστικά και την κοινή γνώμη
Έκθεση αποκαλύπτει παρατυπίες σχεδόν σε όλα τα κόμματα - Επικαλούνται κυρίως διοικητικά λάθη
Οι ειδοποιήσεις φτάνουν στα κινητά, οι θαυμαστές ενημερώνουν ο ένας τον άλλον
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε νέα επιχείρηση, το λεγόμενο «Project Freedom»
Πώς η παραλία από σημείο κοινωνικών συναντήσεων γυμνιστών έγινε τόπος ερωτικών συνευρέσεων σε κοινή θέα
Πάνω από το ένα τρίτο των θυμάτων ήταν από το κεντρικό κρατίδιο Παντζάμπ
Οι εκλογές αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά το 2028
«Σαρώνει» η τελευταία λέξη της μόδας στα μπαρ και στα εστιατόρια της χώρας
Επτά τα κρούσματα, τρεις οι νεκροί
«Ο πατέρας της είδε το κομμένο κεφάλι της...»
Μια ιστορία για ανισότητες και αόρατους εργαζομένους
Συνολικά περίπου 150 επιβάτες βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο Hondius
Στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius εκδηλώθηκε επιδημία χανταϊού που προκάλεσε τρεις θανάτους
Παρά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς ΗΠΑ και Ισραήλ
Η ανάρτησή της στο Instagram
Το εφιαλτικό σενάριο με φόντο τον πόλεμο στο Ιράν
Βασιλικός συγγραφέας υποστηρίζει ότι η Κέιτ Μίντλετον επηρεάστηκε έντονα από τη συνέντευξη
Η Τεχεράνη εξαπέλυσε την πρώτη επίθεση με drones και πυραύλους μετά την υπογραφή της εκεχειρίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.