Κοσμος

Σρι Λάνκα: Η στιγμή που δράστης σκορπά το θάνατο σε ξενοδοχείο

Νέο βίντεο από τους βομβιστές αυτοκτονίας στη δημοσιότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
suicide-srilanka
Ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας στις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

Ο δράστης της επίθεσης περπατά ψύχραιμος ανάμεσα σε τραπέζια του ξενοδοχείου πριν την έκρηξη. Ο 33χρονος Ινσάφ Ιμπραχίμ ο βομβιστής αυτοκτονίας.

Στις 21 Απριλίου, η Σρι Λάνκα κλονίστηκε από μια σειρά συντονισμένων επιθέσεων που άφησαν πίσω τους περισσότερους από 250 νεκρούς και 500 τραυματίες. Οι αρχές της χώρας ξεκίνησαν μία τεράστια επιχείρηση προκειμένουνα να εντοπίσουν ποιοι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας. Ήδη έχει προχωρήσει σε συλλήψεις,

Στο μεταξύ ένα ακόμα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης δόθηκε στη δημοσιότητα. Πρόκειται για βίντεο από κάμερες ασφαλείας του Kingsbury Hotel στο Κολόμπο. Σε αυτό διακρίνεται ο βομβιστής αυτοκτονίας που είναι ο 33χρονος Ινσάφ Ιμπραχίμ . Ο βομβιστής, αρκετά ψύχραιμος, περιφέρεται στο ξενοδοχείο και λίγο αργότερα έρχεται η έκρηξη.

 

 

Σε άλλο βίντεο από την έκρηξη στο ξενοδοχείο Shangri-La  φαίνονται δύο από τους καμικάζι να παίρνουν το ασανσέρ προς το εστιατόριο του ξενοδοχείου. Οι άνδρες φορούν σακίδια μέσα στα οποία βρίσκονται τα εκρηκτικά. Λίγο αργότερα προκαλείται η έκρηξη.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο ένας από τους δράστες στο Shangri-La ήταν ο γιος ενός πλούσιου εμπόρου μπαχαρικών από το Κολόμπο. Ο αδερφός του συμμετείχε και αυτός στο μπαράζ επιθέσεων, πυροδοτώντας τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του στο ξενοδοχείο Cinnamon Grand.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση που κόστιζε  τη ζωή περισσότερων από 250 ατόμων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ