Κοσμος

Ο Πέδρο Σάντσεθ υπόσχεται να κηρύξει παράνομη την πορνεία

Άνοιγμα του ηγέτη των Σοσιαλιστών στις γυναίκες ψηφοφόρους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την ποινικοποίηση της πορνείας εισηγείται ο ηγέτης των Σοσιαλιστών της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 28ης Απριλίου

Ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE) δεσμεύτηκε να κηρύξει παράνομη την πορνεία. Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Πέδρο Σάντσεθ εξαγγέλλει μια σειρά από μέτρα που αποσκοπούν στον να κερδίσει τη γυναικεία ψήφο.

Οι Ισπανοί προσέρχονται στις κάλπες στις 28 Απριλίου και όλες οι δημοσκοπήσεις προεξοφλούν μια άνετη νίκη για τον ηγέτη του PSOE. Ωστόσο, το 40% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων είναι γυναίκες και ο Σάντσεθ με το φίλα προσκείμενο προς τις γυναίκες μανιφέστο του ελπίζει να κερδίσει την ψήφο τους. 

Το μανιφέστο του Σοσιαλιστή έρχεται σε αντιδιαστολή των τοποθετήσεων ορισμένων δεξιών κομμάτων που ισχυρίζονται ότι στην ισπανική κοινωνία κυριαρχούν οι «φεμινίστριες-ναζί» που καταπατούν τα δικαιώματα των ανδρών.

Πηγές του PSOE δήλωσαν στην εφημερίδα El Pais ότι μετά από πιέσεις φεμινιστικών οργανώσεων προστέθηκε στο μανιφέστο τους η πρόταση ότι «η πορνεία, την οποία σκοπεύουμε να καταργήσουμε, είναι η πιο βάρβαρη έκφανση της γυναικοποίησης της φτώχειας και μία από τις χειρότερες μορφές βίας κατά των γυναικών».