Κοσμος

Αποκάλεσε «άλογο» τη σύζυγο του πρώην της, κινδυνεύει με φυλακή

Η 55χρονη Βρετανή συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βρετανή κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών στο Ντουμπάι εξαιτίας προσβλητικής ανάρτησης στο Facebook σε βάρος της του πρώην συζύγου της και της νέας συντρόφου του

Η 55χρονη Laleh Shahravesh έγραψε στο Facebook: «Εύχομαι να πεθάνεις, ηλίθιε. Την κατάρα μου να έχεις. Με άφησες για αυτό το άλογο».

Η Βρετανή συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, όπου μετέβη για να παραστεί στην κηδεία του πρώην συζύγου της. Κινδυνεύει με φυλάκιση για δύο αναρτήσεις που έκανε το 2016 όταν ο πρώην σύζυγός της ξαναπαντρεύτηκε. Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό της μητέρας ενός παιδιού.

Η Laleh Shahravesh παντρεύτηκε σε ηλικία 18 ετών και για οκτώ μήνες μετά τον γάμο της  ζούσε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όταν επέστρεψε στη Βρετανία με την κόρη της ο σύζυγός της δεν την ακολούθησε και στη συνέχεια πήραν διαζύγιο.  Στις 10 Μαρτίου ο πρώην σύζυγός της και πατέρας της κόρης της πέθανε από καρδιακή ανακοπή.

Βάσει της νομοθεσίας για το κυβερνο-έγκλημα των ΗΑΕ ένα άτομο μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση και να του επιβληθεί πρόστιμο για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω των social media.

Οργάνωση που υπερασπίζεται τη Βρετανή αναφέρει ότι η νέα σύζυγος του εκλιπόντος ήταν αυτή που κατήγγειλε την Shahravesh στις αρχές του Ντουμπάι.