- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Στους 70 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Ιράν, εκκενώνονται και άλλες πόλεις
Συνεχίζονται οι καταστροφικές βροχοπτώσεις
Οι αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα την εκκένωση και άλλων πόλεων και χωριών που απειλούνται από τις πλημμύρες, καθώς προβλέπονται νέες βροχοπτώσεις στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, μετέδωσε η κρατική ιρανική τηλεόραση, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 70.
Πολλοί κάτοικοι του Σουσανγκέρντ, μιας πόλης με πληθυσμό περίπου 50.000, και πέντε ακόμη κοινότητες στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Χουζεστάν μετακινήθηκαν σε ασφαλέστερες περιοχές καθώς αξιωματούχοι απελευθέρωσαν νερό από μεγάλα φράγματα ποταμών.
«Έχει εκδοθεί εντολή εκκένωσης και συστήνουμε στις γυναίκες και τα παιδιά να απομακρυνθούν, όμως ζητάμε από τους άνδρες και τους νέους να παραμείνουν για να μας βοηθήσουν (στις προσπάθειες διάσωσης)», δήλωσε ο Γολαμρεζά Σαριατί κυβερνήτης της επαρχίας.
Στη γειτονική επαρχία Λορεστάν επτά χωριά που κινδύνευαν από κατολισθήσεις εκκενώθηκαν, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
Εξάλλου τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από τις πλημμύρες, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Πιρχοσεΐν Κουλιβάντ στο πρακτορείο Irna.
Από τις 19 Μαρτίου, οπότε ξεκίνησαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις, έχουν πληγεί περίπου 1.900 πόλεις και χωριά. Εξαιτίας της καταστροφής οι υπηρεσίες αρωγής δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν, ενώ 86.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν μεταφερθεί σε έκτακτα καταλύματα.
Η κυβέρνηση του Ιράν έχει ανακοινώσει ότι θα αποζημιώσει τους πολίτες, και κυρίως τους γεωργούς, που επλήγησαν από τις πλημμύρες για τις ζημιές που έχουν υποστεί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Σφοδρή επίθεση και κατά των δημοσιογράφων
Συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό κενό του 2027 και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Η κατάθεση για το περιστατικό του 1999
«Η ευθύνη μου είναι να ακούσω, να απαντήσω σε εύλογες ανησυχίες και να προχωρήσω την Αλβανία μπροστά»
Ο πόλεμος των drones και τα γεωπολιτικά παιχνίδια πάνω από το μέτωπο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.