Κοσμος

Καθηγήτρια απολύθηκε όταν γυμνή selfie βρέθηκε στο κινητό μαθητή

Στην αντεπίθεση η απολυμένη, δηλώνει αθώα και υποβάλει αγωγή για «διάκριση φύλου»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με τη δουλειά της πλήρωσε μια καθηγήτρια μαθηματικών στο Λονγκ Άιλαντ των ΗΠΑ τη γυμνή selfie που κατέληξε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στα κινητά των μαθητών της.

Η Λάουρα Μιράντα, 25 ετών, δίδασκε σε γυμνάσιο του Μπέλπορτ. Απολύθηκε στις 27 Μαρτίου, αφού πρώτα έλαβε υποχρεωτική διοικητική άδεια. Όπως διαπιστώθηκε, μια topless φωτογραφία της μπροστά στον καθρέφτη -η οποία, σύμφωνα με την ίδια, είχε παραλήπτη συνάδελφό της- έγινε viral στην τοπική μαθητική κοινότητα. Η επίμαχη selfie είχε τραβηχτεί πριν από τρία χρόνια, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Σε μια προσπάθεια να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να «καθαρίσει» το όνομά της, η 25χρονη καθηγήτρια έδωσε συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας «αθώα».

ΗΠΑ: Καθηγήτρια απολύθηκε όταν γυμνή selfie βρέθηκε στο κινητό μαθητή/©Twitter

«Με το ένα χέρι κρατώ ένα καλλυντικό και με το άλλο τραβώ τη φωτογραφία με το κινητό μου» τόνισε η Μιράντα, εκφράζοντας εκ νέου την απορία της για το πώς έφθασε το υλικό σε τηλεφωνικές συσκευές που χρησιμοποιούν μαθητές της.

«Δεν ντρέπομαι να δείξω το πρόσωπό μου, εμφανίστηκα μπροστά σας για να υπερασπιστώ την θέση μου» εξήγησε, προσθέτοντας: «Είναι το στήθος μου, το στέρνο μου, το σώμα μου. Είναι κάτι που έπρεπε να είναι προφανές και όχι καταδικαστέο».

Κατέθεσε αγωγή, ζητεί 3 εκατ. δολάρια

Όπως έγινε γνωστό, η 25χρονη καθηγήτρια δεν έμεινε στη συνέντευξη Τύπου αλλά προχώρησε και σε αγωγή, διεκδικώντας το ποσό των 3 εκατ. δολαρίων, επικαλούμενη διάκριση του φύλου.

«Η καριέρα μου καταστράφηκε. Η φήμη μου αμαυρώθηκε. Έχω στιγματιστεί. Μου πήραν όσα -με σκληρή δουλειά- πέτυχα από τα 18, όταν και ξεκίνησα να εργάζομαι» ξεκαθάρισε.

Η 25χρονη καθηγήτρια μαθηματικών με τον δικηγόρο της/@KristinThorne/Twitter

Από τη μεριά του, ο Τζον Ρέι, ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί, χαρακτήρισε τη Μιράντα «εξαιρετική καθηγήτρια μαθηματικών».

«Άγνωστο πώς, η φωτογραφία πέρασε στην κατοχή ενός μαθητή και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τον περασμένο Ιανουάριο. Η διοίκηση του σχολείου την απέλυσε, επειδή έδειξε το στήθος της. Αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ σε άνδρα καθηγητή» ξεκαθάρισε ο Ρέι, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό περί «διάκρισης φύλου».

Με πληροφορίες από USA Today