- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Παιδεραστής εκπαιδευτικός κακοποιούσε με την κάλυψη Μοναχών
Στο καθολικό σχολείο της Ισπανίας όπου εργαζόταν για χρόνια
Πρώην καθηγητής που δίδασκε σε καθολικό σχολείο παραδέχτηκε σήμερα τις δύο από τις τέσσερις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων για τις οποίες δικάζεται στη Βαρκελώνη.
Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι το καθολικό τάγμα των Αδελφών Μαριανών απέκρυψε μια άλλη υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί ο ίδιος, το 1986.
Ο Χοακίν Μπενίτεθ, ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου που ξέσπασε το 2016 στα σχολεία αυτού του τάγματος, διαβεβαιώνει ότι «δεν φοβόταν» όταν κακοποιούσε τους μαθητές επειδή αισθανόταν ότι «τον προστάτευαν οι Μαριανοί».
Το 1986, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην εκπαιδευτικού, ένας γονιός τον κατήγγειλε στην διεύθυνση του σχολείου όπου εργαζόταν, στη Βαρκελώνη. Ο διευθυντής του ιδρύματος υποσχέθηκε τότε στον γονιό αυτόν ότι θα λάμβανε «αυστηρά μέτρα».
«Ήμουν σίγουρος ότι θα με καλούσαν για να με απολύσουν αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Πέρασε το καλοκαίρι, επέστρεψα στο σχολείο και μου είπαν να μην το ξανακάνω», είπε ο Μπενίτεθ, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 22 ετών.
Συνολικά είχαν κατατεθεί σε βάρος του 17 μηνύσεις αλλά μόνο οι τέσσερις εκδικάζονται επειδή τα παλαιότερα αδικήματα παραγράφηκαν. Στο δικαστήριο παραδέχτηκε ότι είχε ανάρμοστες σεξουαλικές επαφές με δύο μαθητές.
Οι Αδελφοί Μαριανοί, που κατηγορούνται και από άλλα θύματα ότι συγκάλυψαν την υπόθεση, αρνούνται κάθε εμπλοκή τους. Ένας εκπρόσωπος είπε όμως την Δευτέρα ότι γνώριζαν από το 2011 τις κατηγορίες σε βάρος του Μπενίτεθ, ο οποίος τότε είχε παραδεχτεί τα γεγονότα και παραιτήθηκε αυτοβούλως από το σχολείο. Παραδέχτηκε όμως ότι δεν είχαν ενημερώσει τις εκπαιδευτικές αρχές, ενώ ένας αστυνομικός στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι το τάγμα δεν συνεργαζόταν με τους ανακριτές.
Σε περίπτωση καταδίκης του Μπενίτεθ, το τάγμα θα πρέπει να αποζημιώσει τα θύματα. Σε μια ανακοίνωσή του τόνισε ότι «κανείς διευθυντής, ούτε άλλος υπεύθυνος του κολεγίου ή του ινστιτούτου δεν είχε λάβει κάποια καταγγελία» για τον καθηγητή το 1986.
Η δίκη, μια από τις πρώτες στην Ισπανία για υπόθεση που αφορά σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.