Κοσμος

Μπορεί να χάσαμε ενδείξεις ύπαρξης εξωγήινης ζωής, λένε ειδικοί

Αναλυτικά τι αναφέρουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
space

Τους τελευταίους μήνες, πολλοί αναγνωρισμένοι αστροφυσικοί από τη NASA και το Χάβαρντ έχουν υπονοήσει ότι οι εξωγήινοι δεν είναι επιστημονική φαντασία και ότι προηγμένοι τεχνολογικά πολιτισμοί μπορεί να υπάρχουν αλλά να είναι πέρα από τη δική μας ικανότητα να τους ανιχνεύσουμε και να τους κατανοήσουμε.

Ο Silvano P. Colombano του Ames Research Center της NASA, ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουμε χάσει ενδείξεις που θα αποδείκνυαν την ύπαρξη UFO. Ο ίδιος εξήγησε ότι η ζωή στη Γη μπορεί να είναι μέρος μίας γενικότερης αλυσίδας εξέλιξης. «Η μορφή της ζωής και της νοημοσύνης μας μπορεί να είναι ένα μικρό πρώτο βήμα σε μια συνεχή εξέλιξη που μπορεί να παράγει μορφές νοημοσύνης που είναι πολύ ανώτερες από τις δικές μας και δεν βασίζονται πλέον σε μηχανήματα άνθρακα», είπε συγκεκριμένα.

Ο Dr. Edward Schwieterman συγγραφέας μιας νέας μελέτης και συνεργάτης της NASA, επανέλαβε την ίδια θεωρία όταν η ομάδα του τού ζήτησε να ερευνήσουν για μονοξείδιο του άνθρακα σε άλλους πλανήτες.

Στο παρελθόν η Γη δεν είχε καθόλου οξυγόνο, αλλά υπήρχε μικροβιακή ζωή στους ωκεανούς της. Σήμερα, η ατμόσφαιρα της Γης είναι πλούσια σε οξυγόνο και ζωή, κάτι που δεν συνέβαινε πριν δισεκατομμύρια χρόνια.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο διευθυντής του Κέντρου Αστροβιολογίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Caleb Scharf αναφέρει ότι η εξωγήινη ζωή μπορεί να είναι τόσο προηγμένη που δεν είναι δυνατό να την αντιληφθούμε με τους κανόνες της φυσικής που γνωρίζουμε.

Επίσης, ο Colombano κάνει λόγο για ανεξήγητες πτυχές σε ορισμένες θεάσεις UFO. Σύμφωνα με τον ίδιο, ίσως αξίζει να μελετήσουμε τα εξωγήινα φαινόμενα από μία διαφορετική οπτική και οι έρευνες πρέπει να είναι ανοιχτές σε διαφορετικές μορφές επικοινωνίας.

Από την πλευρά του, ο Scharf υποστήριξε ότι αν άλλες μορφές ζωής έχουν εξελιχθεί πέρα από τη δική μας τεχνολογία, τότε οι επιστήμονες πρέπει να είναι ανοιχτοί σε «ορισμένες ακραίες δυνατότητες».

Από την πλευρά του ο Avi Loeb, καθηγητής στο Χάρβαρντ, προτείνει ότι ο πρώτος γνωστός διαστρικός επισκέπτης του ηλιακού μας συστήματος, Oumuamua, θα μπορούσε να είναι ένας ανιχνευτής που έστειλε ένας εξωγήινος πολιτισμός και ότι η επιστημονική κοινότητα πρέπει να είναι πιο πρόθυμη να αναγνωρίσει και να αγκαλιάσει την αβεβαιότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ