Κοσμος

Μαρκ Ρούτε: «Πρόκειται για επίθεση στην ανεκτική κοινωνία μας»

Μηνύματα στήριξης από την Ευρώπη για την επίθεση στην Ουτρέχτη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να προσπαθήσουμε να βρούμε τον δράστη ή τους δράστες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρουτ, για την επίθεση σε τραμ στην Ουτρέχτη. «Πρόκειται για μία επίθεση στην κοινωνία μας, μια επίθεση στην ανεκτική και ανοιχτή κοινωνία μας» είπε χαρακτηριστικά.

«Αν πράγματι πρόκειται για πράξη τρομοκρατίας, τότε είναι βέβαιο ότι υπάρχει μόνο μία δυνατή απάντηση. Και αυτή η απάντηση είναι η εξής: Αυτή είναι η κατάσταση της δημοκρατίας μας, είμαστε ισχυρότεροι από τους φανατικούς και τη βία. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι από την επίθεση στο τραμ ήδη 3 άνθρωποι είναι νεκροί και 9 τραυματίες, ενώ η αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφία με την εικόνα 37χρονου Τούρκου ύποπτου για τους πυροβολισμούς.

Μηνύματα στήριξης από την Ευρώπη 

«Μόλις μίλησα με τον Μαρκ Ρούτε για να ενημερωθώ για τις εξελίξεις στην Ουτρέχτη. Η ΕΕ συμπαρίσταται στην Ολλανδία και τους ανθρώπους της αυτή τη δύσκολη στιγμή. ΟΙ σκέψεις είναι δίπλα στα θύματα και τις οικογένειές τους» έγραψε ο Ζακ Κλοντ Γιούνκερ.

«Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων των πυροβολισμών στην Ουτρέχτη αλλά και στις ολλανδικές αρχές. Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη μπροστά στο πρόσωπο αυτό της βίας και των επιθέσεων στους πολίτες μας» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Αντόνιο Ταγιάνι.