Κοσμος

Συναγερμός στο Τελ Αβίβ: Ήχησαν σειρήνες αεροπορικών επιδρομών (video)

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον δύο ρουκέτες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σειρήνες, που προμηνύουν αεροπορικές επιδρομές ήχησαν πριν από λίγο στην Ισραηλινή πρωτεύουσα, ενώ υπάρχουν αναφορές και για εκρήξεις.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι εκρήξεις ακούγονται κοντά στo Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν προς την ισραηλινή πρωτεύουσα από την Γάζα.

Μία από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις αεράμυνας, ανέφεραν ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα, επικαλούμενα τον ισραηλινό στρατό.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι οι σειρήνες αεράμυνας για πιθανή επίθεση με ρουκέτες ενεργοποιήθηκαν για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι του 2014.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Εικόνες που μετέδωσαν ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν δύο ισραηλινούς πυραύλους αναχαίτισης στον εναέριο χώρο του Τελ Αβίβ.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτές προκλήθηκαν από τις ρουκέτες ή από τους πυραύλους αναχαίτισης του ισραηλινού συστήματος αντιπυραυλικής προστασίας, «Σιδηρούς Θόλος».

Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι οι δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας ότι θα δώσει αργότερα περαιτέρω πληροφορίες.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψης ευθύνης από τον παλαιστινιακό θύλακα.