Κοσμος

Brexit: Εγκρίθηκε αναβολή - Νέα ψηφοφορία στις 20 Μαρτίου (video)

Οι βουλευτές με συντριπτική πλειοψηφία απέρριψαν νωρίτερα και την τροποποίηση της πρότασης για δεύτερο δημοψήφισμα, με 334 ψήφους έναντι 85

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι βουλευτές στη Βρετανία ψήφισαν ενάντια στο να δώσουν στο κοινό ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit, απορρίπτοντας πρόταση επί του θέματος.

Με τις ψήφους να καταμετρώνται σε 334 υπέρ και 85 κατα της μη διεξαγωγής δημοψηφίσματος, που προτάθηκε από τη Σάρα Γουόλαστον της Ανεξάρτητης Ομάδας, και αυτή η εναλλακτική έπεσε στο κενό.

Υπέρ της αναβολής του Brexit με ψήφους 412 υπέρ και 202 κατά τάχθηκε η Βουλή των Κοινοτήτων. Η πρόταση που εγκρίθηκε εξουσιοδοτεί τη βρετανική κυβέρνηση να ζητήσει παράταση της διαδικασίας του Άρθρου 50.

Ορίζει επίσης ότι αν η Βουλή επικυρώσει σε μία νέα ψηφοφορία έως την 20ή Μαρτίου τη συμφωνία του Brexit που έχει απορριφθεί σε δύο προηγούμενες ψηφοφορίες, τότε η Τερέζα Μέι θα ζητήσει μία παράταση έως την 30ή Ιουνίου, απλά και μόνο για να περάσει η σχετική νομοθεσία από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Μεταξύ των βουλευτών που καταψήφισαν ένα δεύτερο δημοψήφισμα υπήρχαν και 18 βουλευτές των Εργατικών.

Ήταν η πρώτη φορά που οι βουλευτές ψήφισαν επίσημα για το αν θα δώσουν στο κοινό μια ψηφοφορία τελικής απόφασης για το Brexit.

Οι βουλευτές καταψήφισαν μεταξύ άλλων και την τροπολογία των Εργατικών με 318 ψήφους έναντι 302.