Κοσμος

Καθηλώνονται και στις ΗΠΑ τα Βoeing 737 με απόφαση Τραμπ

Μετά τον παγκόσμιο αντίκτυπο της αεροπορικής τραγωδίας στην Αιθιοπία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την απόφασή του να καθηλώσουν και οι ΗΠΑ τα Boeing 737 MAX ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι έχουν ενημερωθεί για την απόφαση όλοι οι πιλότοι και οι αεροπορικές εταιρείες. 

Σύμφωνα με το CNN, o Τραμπ δήλωσε από τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη ότι τα αεροσκάφη που εκτελούν επί του παρόντος πτήσεις θα ενημερωθούν προκειμένου να προσγειωθούν.

«Είναι ένα τρομερό, τρομερό πράγμα», δήλωσε ο Trump για το θέμα των αεροσκαφών, το οποίο οδήγησε σε περισσότερα από 50 έθνη να διατάξουν την αναστολή των πτήσεων γαι τα συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφη. 

«Η Boeing είναι μια απίστευτη εταιρεία. Δουλεύουν πολύ σκληρά τώρα» υποστήριξε προσθέτοντας ότι η εταιρεία ψάχνει να βρει απαντήσεις, αλλά «μέχρι να συμβεί αυτό , τα αεροσκάφη θα παραμείνουν προσγειωμένα».

Ο Τραμπ, χθές, επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Boeing, Ντένις Μιούλενμπεργκ, ο οποίος διαβεβαίωσε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι τα Boeing 737 MAX 8 είναι «ασφαλή» και «αξιόπιστα».

Χθες αποφασίστηκε η πανευρωπαϊκή απαγόρευση των πτήσεων με Boeing 737 Max ενώ ανά τον κόσμο αρκετές χώρες και εταιρείες προχώρησαν σε ανάλογη κίνηση.