Κοσμος

Άτακτο Brexit: Το σχέδιο για τα σύνορα με την Ιρλανδία

Σύμφωνα με το BBC

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λονδίνο
Λονδίνο © EPA/ANDY RAIN

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν σχεδιάζει να εισπράττει δασμούς ή να προχωρά σε ελέγχους των εμπορευμάτων στα σύνορα με την Ιρλανδία στην περίπτωση που το Brexit προχωρήσει χωρίς συμφωνία, μετέδωσε το BBC χθες Τρίτη.

Αντ’ αυτού, η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να βασιστεί στην υποβολή στοιχείων από τις εισαγωγικές και εξαγωγικές εταιρείες και θα δημιουργήσει ένα σύστημα βασισμένο σε εφαρμογές φορητών συσκευών (apps) και ιστότοπους για την παρακολούθηση του διασυνοριακού εμπορίου, σύμφωνα τουλάχιστον με το δημοσίευμα της ειδησεογραφικής υπηρεσίας του βρετανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.

Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων απέρριψαν χθες την τροποποιημένη συμφωνία για το Μπρέξιτ που έκλεισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες.

Καλούνται πλέον να ψηφίσουν σήμερα στις 21:00 [ώρα Ελλάδας] για να κριθεί το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Δεν είναι σαφές τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση της Ιρλανδίας αν γίνει πραγματικότητα το Μπρέξιτ άνευ συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει ωστόσο ακόμη το BBC.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ