Κοσμος

Ξαναχτύπησε ο «Τζακ ο Αντεροβγάλτης» στο Λονδίνο;

Πέντε θύματα σε μία εβδομάδα, δεκάδες επιθέσεις με μαχαίρι στην πρωτεύουσα της Βρετανίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η εγκληματικότητα στους δρόμους του Λονδίνου και η ανεπαρκής διαχείρισή της από την Αστυνομία, το κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση είναι το πρώτο θέμα στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Δεκάδες είναι οι επιθέσεις με μαχαίρι στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας και πολλοί τις παραλληλίζουν με μία σύγχρονη εκδοχή του Τζακ του Αντεροβγάλτη.

Ένας έφηβος έγινε το πέμπτο θύμα μίας τέτοιας επίθεσης μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή, όταν μαχαιρώθηκε λίγα μέτρα μακριά από σταθμό του μετρό στο Λονδίνο. Ο θάνατός του έρχεται μία ημέρα μετά από εκείνον ενός 37χρονου, ο οποίος κατέληξε χθες και ο οποίος είχε μαχαιρωθεί το απόγευμα της Κυριακής. 

Η αστυνομία κλήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο δυτικό Κένσινγκτον, έπειτα από μαρτυρία ότι ένας άνθρωπος μαχαιρώθηκε και στο σημείο έσπευσαν περιπολικά και ασθενοφόρα. Ο έφηβος έφερε τραύματα από μαχαίρι στο στήθος. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο του κεντρικού Λονδίνου, όπου εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα. Για το περιστατικό δεν έγινε κάποια σύλληψη, ενώ οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Την Κυριακή, στο Σόχο, λίγο μετά τις 6 το πρωί, βρέθηκε με τραύματα από μαχαίρι ένας 37χρονος. Όντας σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εξέπνευσε χθες. 

Τόσο η αιματηρή επίθεση στο Κένσινγκτον, όσο και ο θάνατος του 37χρονου έρχονται σε μία στιγμή που η βρετανική πρωτεύουσα βιώνει ένα μπαράζ εγκλημάτων με μαχαίρι, τις τελευταίες εβδομάδες. 

Την περασμένη Παρασκευή μία 17χρονη μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε μία -καθ' όπως φαίνεται- άνευ κινήτρου επίθεση στο Χάρολντ Χιλ. 

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, εξέφρασε τον θυμό και την θλίψη του για τη δολοφονία της νεαρής. Σε tweet του ανέφερε: «Θλίβομαι από το θανάσιμο μαχαίρωμα ενός 17χρονου κοριτσιού στο Χάβερινγκ. Οι σκέψεις μου είναι στους οικείους της. Με γεμίζει θυμό το γεγονός ότι βίαιοι εγκληματίες στοχεύουν νεαρούς Λονδρέζους που έχουν μπροστά όλη τους τη ζωή. Συστήνω σε όλους όσους έχουν πληροφορίες να ειδοποιούν την αστυνομία».