Κοσμος

La Voiture Noire: Το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο

Ένα και μοναδικό μοντέλο που κατασκευάστηκε κατά παραγγελία με τιμή 16,5 εκ. ευρώ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Bugatti έκανε τα αποκαλυπτήρια του «La Voiture Noire» (σ.σ. Μαύρου Οχήματος) στην έκθεση Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Πρόκειται για ένα μοναδικό μοντέλο που κατασκευάστηκε κατά παραγγελία με πιθανή τιμή τα 16,5 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που το καθιστά το πιο ακριβό -εξαιρουμένων των κλασικών μοντέλων- αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών. Η ακριβής τιμή του οχήματος δεν έχει αποκαλυφθεί αλλά πιστεύεται ότι θα πρόκειται για τιμή ρεκόρ που θα ξεπερνά αυτό της Rolls-Royce Sweptail κατά περίπου εννέα εκ. ευρώ.

Το μοντέλο της Bugatti είναι εμπνευσμένο από τη θρυλική Τype 57 SC Atlantic του 1938.



Οι σχεδιαστικές αναφορές στην Atlantic είναι αρκετές, με πιο χαρακτηριστική το διακριτικό πτερύγιο που διατρέχει την ράχη του μοντέλου και καταλήγει στην ουρά. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι έξι απολήξεις της εξάτμισης, όπως και η ενιαία μπάρα LED που ακολουθεί τις έντονες καμπύλες των φουσκωμένων φτερών.

Για την κίνηση φροντίζει ο πανίσχυρος W16 8.0 quad turbo κινητήρας απόδοσης 1.480 ίππων και 1.600 Nm ροπής. Η Bugatti δεν έκανε καμία αναφορά για τις επιδόσεις, ούτε αποκάλυψε την καμπίνα, κάτι που αναμένουμε με ενδιαφέρον.



Κάθε λεπτομέρεια είναι κατασκευασμένη στο χέρι, με την εταιρεία φυσικά να μην αποκαλύπτει τον βαθύπλουτο ιδιοκτήτη του μοναδικού αυτοκινήτου.