Κοσμος

Τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί τα ύποπτα πακέτα στο Λονδίνο

Η Σκότλαντ Γιάρντ αντιμετωπίζει τα περιστατικά ως αλληλένδετα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν σε τρεις ύποπτους φακέλους σε τρεις κομβικές τοποθεσίες του Λονδίνου: στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Γουότερλου, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Χίθροου και κοντά στον αερολιμένα Σίτι.

Η Σκότλαντ Γιάρντ ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει τα περιστατικά ως αλληλένδετα, όμως απέφυγε να κάνει λόγο για τρομοκρατική ενέργεια, αναφέροντας πως διατηρεί «ανοιχτό μυαλό» για τα κίνητρα.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα οι εκρηκτικοί μηχανισμοί θα μπορούσαν να προκαλέσουν «μικρή φωτιά» με το άνοιγμα των φακέλων Α4 όπου ήταν τοποθετημένοι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο SkyNews μετέδωσε ότι φάκελοι ​έφεραν ιρλανδικά γραμματόσημα και η αστυνομία της Ιρλανδίας συνδράμει στις έρευνες των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας.

Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, αν και σε μία περίπτωση ανύποπτοι υπάλληλοι άνοιξαν έναν από τους φακέλους, ενεργοποιώντας τον μηχανισμό. Το εν λόγω κτίριο, στην δυτική περιοχή Χόνσλου, εκκενώθηκε για «προληπτικούς λόγους» και παραμένει αποκλεισμένο.

Έως τώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Η Σκότλαντ Γιάρντ δεν αποκλείει την ύπαρξη και άλλων τέτοιων μηχανισμών και εξέδωσε ειδοποίηση στους μεταφορικούς σταθμούς σε όλο το Λονδίνο να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αναφέρουν την ύπαρξη ύποπτων πακέτων στις αστυνομικές αρχές, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις προκαλούν ανάφλεξη και αρχικά μικρή φωτιά όταν ανοίγονται.