- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Τουρκία ο Κούσνερ- Για συνομιλίες για τον Ερντογάν
Αναμένεται να επικεντρωθούν σε ένα σχέδιο των ΗΠΑ για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή
Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ έφθασε σήμερα στην Τουρκία για συνομιλίες με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι οποίες αναμένεται να επικεντρωθούν σε ένα σχέδιο των ΗΠΑ για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Ο Κούσνερ, που είναι υπεύθυνος για την πολιτική της Ουάσινγκτον στο ισραηλινο-παλαιστινιακό, έχει πει πως το σχέδιο θα αντιμετωπίζει ζητήματα τελικού καθεστώτος της διένεξης, περιλαμβανομένης της εγκαθίδρυσης συνόρων.
Προγραμματίζεται να συναντηθεί με τον Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα στις 3.00 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε η προεδρία. Δεν προβλέπεται να γίνουν δηλώσεις προς τον Τύπο.
Ο Ερντογάν είναι ένας από τους πιο έντονους επικριτές της υποστήριξης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Ισραήλ.
Πέρυσι είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απολέσει τον μεσολαβητικό ρόλο τους στη Μέση Ανατολή με την απόφασή τους να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ και να αναγνωρίσουν την πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέλεξαν να είναι μέρος του προβλήματος αντί της λύσης», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος τον περασμένο Μάιο, λίγες ημέρες πριν φιλοξενήσει μια σύνοδο κορυφής μουσουλμάνων ηγετών η οποία απείλησε με οικονομικά μέτρα εναντίον χωρών που ακολούθησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες μεταφέροντας τις πρεσβείες τους στην Ιερουσαλήμ.
Σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε τη Δευτέρα στο Sky News Arabia στη διάρκεια μιας επίσκεψης σε αραβικές χώρες του Κόλπου που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ, ο Κούσνερ δεν έκανε καμία ειδική αναφορά σε παλαιστινιακό κράτος, η δημιουργία του οποίου υπήρξε στόχος-κλειδί των ειρηνευτικών προσπαθειών της Ουάσινγκτον για δύο δεκαετίες.
Ο Κούσνερ είπε, ωστόσο, πως η πολυαναμενόμενη ειρηνευτική πρόταση θα οικοδομηθεί «πάνω σε πολλές προσπάθειες του παρελθόντος», περιλαμβανομένων των συμφωνιών του Όσλο στη δεκαετία του 1990 που παρείχαν τη βάση για μια παλαιστινιακή κρατική υπόσταση, και θα απαιτήσει παραχωρήσεις και από τις δύο πλευρές.
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν πως ο Κούσνερ, ο οποίος είναι γαμπρός του Τραμπ, αναμένεται να επικεντρωθεί στην οικονομική συνιστώσα του σχεδίου κατά τη διάρκειας μιας εβδομάδας επίσκεψή του στην περιοχή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι τα βασικά του σημεία
Οι αρχές ερευνούν τη μακάβρια συλλογή λειψάνων που βρέθηκε στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του
Κάνει λόγο για «πολιτικό θέατρο»
Πόλεμοι, κλιματικά σοκ και αναγκαστικοί εκτοπισμοί επηρεάζουν την εκπαίδευση παιδιών και εφήβων
«Ήμουν απλώς έξω για μια βόλτα με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο», δικαιολογήθηκε
Μαρτυρίες ότι έστειλε φωτογραφίες σε συμμαθητές της μετά τους φόνους
Παρουσιαζόταν υπεύθυνος για τον λιμό της Βεγγάλης το 1943
Έπασχε από ανίατη ασθένεια
Ο άλλοτε παρουσιαστής του Fox News έχει έρθει σε ρήξη με τον Τραμπ
Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες
«Τελευταία μου μέρα εδώ», ακούγεται να λέει εγκλωβισμένος επισκέπτης
To περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο
Ο γίγαντας της τεχνολογίας απομάκρυνε 21.000 εργαζόμενους
Η τελευταία πράξη στο οικογενειακό δράμα του Ρομπ Ράινερ, πριν τα Χριστούγεννα του 2025
Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν επίσης δύο υπουργοί
Τι συνέβη λίγο πριν την κατάρριψη του μαχητικού τον περασμένο Απρίλιο
Το θερμό σύστημα υψηλών πιέσεων μένει σχεδόν ακίνητο πάνω από την ίδια περιοχή
Kαθώς η χώρα προωθεί παραδοσιακά άλλες λύσεις
Το δεύτερο σημείωμα των απαγωγέων αναφέρει πως η Νάνσι Γκάθρι πέθανε
Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε λίγες ημέρες - Kόκκινος συναγερμός σε πολλές χώρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.