Κοσμος

Ο Μαδούρο απέλασε ρεπόρτερ - Νευρίασε με τις ερωτήσεις τους (video)

Τόλμησαν να ρωτήσουν λάθος πράγματα τον πρόεδρο της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μαδούρο απέλασε δημοσιογράφους
Ο Μαδούρο απέλασε δημοσιογράφους/©EPA/UNIVISION

Στην απέλαση της δημοσιογραφικής ομάδας του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Univision προχώρησαν οι αρχές της Βενεζουέλας.

Ο παρουσιαστής Χόρχε Ράμος κατήγγειλε ότι τέθηκε υπό κράτηση στο Προεδρικό Μέγαρο στο Καράκας, αφού πρώτα έκανε ερωτήσεις που δεν άρεσαν στον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Η 6μελής ομάδα κρατήθηκε για περισσότερες από δύο ώρες και ο εξοπλισμός της κατασχέθηκε, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος σε συναδέλφους του κατά την επιστροφή του στο ξενοδοχείο. Όπως γνωστοποίησε με αναρτήσεις του στα social media, η τουριστική μονάδα ήταν περικυκλωμένη από άνδρες των υπηρεσιών πληροφοριών της Βενεζουέλας.

Με το πρώτο αεροπλάνο

Ο Ράμος έφυγε από το ξενοδοχείο το πρωί της Τρίτης, συνοδεία μελών του προσωπικού από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Μεξικού, και κατευθύνθηκε στον διεθνή αερολιμένα της πρωτεύουσας.

Σε κοντινή απόσταση ακολουθούσαν πράκτορες των υπηρεσιών πληροφορίων. Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Univision επιβιβάστηκαν σε πτήση με προορισμό το Μαϊάμι.

«Δεν μας έδωσαν καμία εξήγηση. Απλώς μας είπαν χθες το βράδυ ότι έχουμε απελαθεί από τη χώρα» εξήγησε σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο.

Βετεράνος παρουσιαστής, γεννημένος στο Μεξικό, ο Ράμος ανέφερε στον μεξικανικό τηλεοπτικό σταθμό Televisa ότι ο Μαδούρο εκνευρίστηκε μεταξύ άλλων όταν του έδειξαν ένα βίντεο στο οποίο νεαροί Βενεζουελάνοι αναζητούν κάτι φαγώσιμο σε απορριματοφόρο.

Ο υπουργός Πληροφοριών Χόρχε Ροντρίγκες σχολίασε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση έχει δεχτεί εκατοντάδες δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να μιλήσουν για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στη Βενεζουέλα. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν στηρίζει τα «φθηνά show» που οργανώνονται με τη βοήθεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στόχο έχουν να δείξουν μια άλλη πραγματικότητα από αυτήν που ισχύει αυτήν τη στιγμή στη χώρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ