- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πάλι κατηγορούν τον Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση
Πρώην υπεύθυνη της εκστρατείας του τον κατηγορεί ότι τη φίλησε χωρίς τη συγκατάθεσή της
Νέες περιπέτειες για τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς πρώην υπάλληλός του, η Άλμα Τζόνσον, τον κατηγορεί για άσεμνη σεξουαλική συμπεριφορά.
Η Τζόνσον κατέθεσε αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο κατά του Αμερικανού Προέδρου τη Δευτέρα, ισχυριζόμενη ότι τη φίλησε χωρίς τη συγκατάθεσή της κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του το 2016, σύμφωνα με την Washington Post.
Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που η Τζόνσον κατηγορεί τον Τραμπ για κάτι ανάλογο. Το περιοδικό Fortune ανέφερε ότι τουλάχιστον 22 γυναίκες έχουν κατηγορήσει δημοσίως τον Αμερικανό Πρόεδρο για σεξουαλική κακομεταχείριση από τότε που κυκλοφόρησε η ταινία Access Hollywood του 2005, τον Οκτώβριο του 2016.
Στην επίμαχη ταινία, ακούγεται ο Τραμπ να υπερηφανεύεται ότι έχει πιάσει τα γεννητικά όργανα γυναικών και τα έχει φιλήσει χωρίς τη συγκατάθεσή τους.
Η Τζόνσον ήταν διευθύντρια των εκστρατειών του Τραμπ στην Αλαμπάμα το 2016. Πλέον διοργανώνει εκδηλώσεις και ζει στην κομητεία Madison.
Το Vox ανέφερε ότι η Τζόνσον συνάντησε τον Τραμπ σε μία εκδήλωση του 2015 στο Μπέρμινχαμ της Αλαμπάμα. Στην κατάθεσή της, υποστηρίζει ότι όταν πρωτοσυναντήθηκε με τον Τραμπ, την άρπαξε, την κοίταξε από πάνω μέχρι κάτω και είπε «Ω, όμορφη, όμορφη, φανταστική».
Σε συνέντευξή της στην Post, η Τζόνσον, είπε ότι ο «Τραμπ με άρπαξε από το χέρι και επιχείρησε να με φιλήσει στα χείλη, καθώς έμπαινε σε ένα RV έξω από την εκδήλωση στην Τάμπα στις 24 Αυγούστου 2016». Η Τζόνσον, η οποία τότε ήταν διευθύντρια της εκστρατείας Αλαμπάμα, χαρακτήρισε την κίνησή του «σούπερ-ανατριχιαστική και ακατάλληλη».
«Αισθάνθηκα αμέσως ότι έχει παραβιάσει τα προσωπικά μου όρια επειδή ούτε το περίμενα ούτε το ήθελα», είπε στην Post. «Βλέπω ακόμα τα χείλη του να έρχονται κατευθείαν στο πρόσωπό μου» είπε.
Στην αγωγή της ισχυρίζεται επίσης ότι υπήρξαν διακρίσεις, απέναντί της, καθώς έχει πληρωθεί λιγότερο από τους λευκούς συναδέλφους τους.
Ο Λευκός Οίκος απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς ενώ η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σαρά Σάντερς δήλωσε ότι η αγωγή είναι «παράλογη».
«Αυτό δεν συνέβη ποτέ και αντικρούεται άμεσα από πολλαπλούς αξιόπιστους μάρτυρες» αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτό το χάσμα εξηγεί και τον τόνο συναγερμού που υιοθετούν ολοένα και περισσότεροι δυτικοί αξιωματούχοι
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιτίθεται δημόσια στον νέο δήμαρχο Νέας Υόρκης, λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, κατηγορώντας τον για αντισημιτισμό
Η αγωγή αφορά καταγγελίες επίσης αντίποινα και άδικη απόλυση
«Θέλω να με δεχτεί στην οικογένειά του», δήλωσε η Νετζλά Οζμέν
Όσα έκανε γνωστά ο Τούρκος πρόεδρος
Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν υπάρξουν νεκροί διαδηλωτές από πυρά των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας
Η Κύπρος αναλαμβάνει από 1η Ιανουαρίου 2026 την εξάμηνη Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, με προτεραιότητα την αυτονομία και την ασφάλεια
Η νεαρή βρισκόταν στο σημείο μαζί με τρεις φίλες της οι οποίες επίσης αγνοούνται
Δύσκολη η αναγνώριση νεκρών και επιζώντων
Όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτήν την ώρα
Ενάντια στη woke ιδεολογία ο πρόεδρος της χώρας
Κλιμακώνονται οι κοινωνικές εντάσεις στο Ιράν με νεκρούς και τραυματίες, ενώ οι αρχές πραγματοποιούν δεκάδες συλλήψεις για «διατάραξη δημόσιας τάξης»
Αυξημένες πυρπολήσεις οχημάτων αλλά λιγότερες ταραχές σχετικά με πέρυσι κατέγραψε η αστυνομία στη Γαλλία την Πρωτοχρονιά
«Ο Κλούνεϊ έλαβε περισσότερη δημοσιότητα για την πολιτική παρά για τις πολύ λίγες και εντελώς μέτριες ταινίες του» είχε πει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Παραμένει ασαφής ο αριθμός των αγνοουμένων
Οι πρώτες ενδείξεις για τα αίτια
Εξυπηρετεί περίπου 6 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως
Kέρδισε τις εκλογές με περίπου 50% των ψήφων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.