Κοσμος

Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτές έγινε ηρωίδα κόμικς

Το ανερχόμενο αστέρι της Γερουσίας και η «Δύναμη της Νέας Γενιάς»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ocasio1.jpg
Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές

Με αμφίεση που θυμίζει τις πολεμίστριες Αμαζόνες και κοιτώντας στα μάτια του εχθρού της η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτες, το ανερχόμενο αστέρι της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, έγινε ηρωίδα κόμικς.

Η νεότερη σε ηλικία γερουσιάστρια των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία εξελέγη κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου, θεωρείται η εκπρόσωπος μιας νέας γενιάς στο Κογκρέσο.

Η Devil's Due Comics ανακοίνωσε ότι το κόμικ «Alexandria Ocasio-Cortez and the Freshman Force» θα κυκλοφορήσει στις 15 Μαΐου. Θα βγει μόνο ένα και αναμνηστικό τεύχος. Η ίδια η γερουσιάστρια δεν έχει δώσει την έγκρισή της για αυτό το πρότζεκτ. «Είναι μια σάτιρα που βάζει στο στόχαστρο της Ουάσινγκτον», λέει ο εμπνευστής του κόμικς.

Με μια σειρά από δημιουργούς όλων των αστέρων, συμπεριλαμβανομένων των Jill Thompson (Scary Godmother) και Jose Garibaldi (LEGO Movie 2), το θέμα θα περιλαμβάνει μια ανθολογία από διηγήματα, καθώς η Κορτές επιδίδεται σε ηρωικές, σατιρικές περιπέτειες.

aoc-comic2.jpg


Στο εξώφυλλο η Αμαζόνα Κόρτες έχει συνθλίψει τον κόκκινο ελέφαντα των Ρεπουμπλικανών, ενώ ο γαλάζιος γάιδαρος των Δημοκρατικών παρακολουθεί σκεπτικός.  Όλα αυτά εκτυλίσσονται με φόντο τον Λευκό Οίκο. Η Κόρτες έχει δηλώσει φαν των κόμικς.

«Δεν είναι μυστικό ότι η Οκάσιο- Κορτές έχει γίνει ο ανεπίσημος ηγέτης της νέας γενιάς και έχει προκαλέσει τη ζωή στην Ουάσινγκτον κι αυτό αντανακλάται στον ενθουσιασμό που επιδεικνύουν οι άνδρες και οι γυναίκες που συμβάλλουν στο έργο αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος των εκδόσεων Devil. «Ενώ δεν συμφωνούμε όλοι με τα πάντα, μοιραζόμαστε έναν κοινό ενθουσιασμό για τον φρέσκο αέρα που φέρνει η Κορτές στο νέο Κογκρέσο.».

Ένα μέρος των εσόδων θα διατεθεί για να υποστηρίξει την USO και την RaicesTexas.org, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που δεσμεύεται να παρέχει νομικές υπηρεσίες σε οικογένειες μεταναστών και πρόσφυγες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ