- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
IL Manifesto: Ολοταχώς σε πρόωρες εκλογές η Ελλάδα
Τo δημοσίευμα που κάνει λόγο για μια «μεγάλη εκλογική ημέρα στα τέλη Μαΐου»
Στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, αναφέρεται σε αναλυτικό της άρθρο η ιταλική εφημερίδα «Il Manifesto», το οποίο φέρει τον τίτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στον πειρασμό να πάει σε εκλογές τον Μάιο».
«Η Ελλάδα μπορεί, στα χνάρια της Ισπανίας, να πάει σε πρόωρες εκλογές. Η ημερομηνία μπορεί να είναι εκείνη της 26ης Μαΐου και η απόφαση ενδέχεται να έχει ήδη ληφθεί από τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του» γράφει η Il Manifesto.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, «υπάρχουν και κάποιοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εκπλήξει τους πάντες και θα εξαντλήσει την τετραετία μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά υπερισχύει η άποψη ότι, τελικά, θα οργανωθεί μια μεγάλη "εκλογική ημέρα" στα τέλη Μαΐου».
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποφασίσει να εκμεταλλευθεί τη δύσκολη στιγμή που διανύουν, στη φάση αυτή, τα μικρότερα κόμματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής».
«Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θέλει να γίνει και ο πολιτικός κληρονόμος του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου» προσθέτει με νόημα η «Il Manifesto», επισημαίνοντας: «Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως τα κοινωνικά μέτρα τα οποία εφαρμόζει (αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων), θα τη βοηθήσουν να καλύψει την διαφορά με τη συντηρητική παράταξη, όπως αυτή αποτυπώνεται σε κάποια γκάλοπ».
«Ο Αλέξης Τσίπρας, φυσικά, δεν θα ανοίξει τα χαρτιά του μέχρι το τέλος, στοχεύοντας στον αιφνιδιασμό και στην έκπληξη για να αφαιρέσει την πολιτική πρωτοβουλία από τους αντιπάλους του» καταλήγει η ιταλική εφημερίδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φόβοι ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει
To krapfen που έγινε viral
Τι λέει ο Αχμέντ Φουάντ Αλχατίμπ
Δεν είναι γνωστό πόσα κυκλοφορούν
Καθώς η αφόρητη ζέστη αλλάζει και το dress code
Η επίμαχη εικόνα είχε τραβηχτεί σε κινηματογραφική προβολή στο Λας Βέγκας
Η Συρία είναι το πιο επικίνδυνο μέτωπο
Το νομικό εμπόδιο για μόνιμη επιστροφή
Τρίτη καταδίκη για παρόμοιο αδίκημα
Διαμαρτυρόμενοι για το χοιρινό που σερβίρει το μαγαζί
Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου
Πώς λειτουργεί το κόλπο
«Τα πυρομαχικά δεν μπορεί να αποθηκεύονται κοντά σε κατοικίες» δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το σπίτι που νοίκιασε και η έρευνα για τον Άντριου
Υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Έχει φανατικό κοινό στον χώρο της μόδας
«Άξιζε τον κόπο» υποστήριξε στους αστυνομικούς
Γιατί άδειασαν οι αποθήκες και γιατί είναι πιο ευάλωτη η δυτική Ευρώπη
Η ανάρτηση στο Truth Social για το παρασκήνιο της συμφωνίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.