- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βόρεια Μακεδονία: «Όχι» Ζάεφ πρόωρες εκλογές
Απορρίφθηκε το αίτημα του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE
Το κυβερνών κόμμα «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, απέρριψε το αίτημα του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE για διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία, ταυτόχρονα με τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Μαΐου.
«Ένα κόμμα που θέτει σε πρώτο πλάνο τα συμφέροντα των πολιτών και του κράτους δεν σκέφτεται πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ακόμα και όταν τα ποσοστά δημοτικότητάς του και η υποστήριξη που απολαμβάνει από τους πολίτες, είναι πολύ υψηλότερα από εκείνα της αντιπολίτευσης.. Ήδη είμαστε μέρος του ΝΑΤΟ, αναμένουμε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Ένα υπεύθυνο κόμμα και μία υπεύθυνη κυβέρνηση, δεν θα έθεταν σε κίνδυνο αυτήν την δυνατότητα, δεν θα έθεταν σε κίνδυνο τον ορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, προκηρύσσοντας πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα οδηγούσαν σε διακοπή των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του SDSM, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κονσταντίν Κοσταντίνοφ, εξηγώντας την απόφαση του SDSM να απορρίψει το αίτημα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές.
Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και το κυβερνών SDSM ότι αποφεύγουν τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την βούληση των πολιτών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Τα μαθηματικά της θηριωδίας των Ταλιμπάν
Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν μετατράπηκε σε μάχη για τα «διόδια» της θάλασσας
Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή
Από την απόβαση του 1982 και τη νίκη της Θάτσερ μέχρι το «Χέρι του Θεού» και το γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.