- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Brexit: Αύριο ενημερώνει η Τερέζα Μέι τη Βουλή για τις εξελίξεις
Απέκλεισε την πρόταση του ηγέτη των Εργατικών Τζ. Κόρμπιν για τελωνειακή ένωση με την ΕΕ
Η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, πρόκειται να ενημερώσει αύριο τη Βουλή των Κοινοτήτων για τις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit μετά τον κύκλο συνομιλιών που είχε την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, στη συνηθισμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Όπως εξήγησε, η ενημέρωση θα γίνει μία μέρα νωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο, ώστε να υπάρξει περισσότερος χρόνος από τους βουλευτές να σχεδιάσουν τις τροπολογίες τους, πριν από τη συζήτηση για το Brexit στο κοινοβούλιο, που έχει ήδη προγραμματιστεί για την Πέμπτη. Ημερομηνία ψηφοφορίας για τη συμφωνία αποχώρησης δεν έχει οριστεί ακόμη, αλλά σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, η κρίσιμη ψηφοφορία δεν θα γίνει σίγουρα αυτή την εβδομάδα. Η επόμενη τελευταία ημερομηνία για μία ακόμη τροποποίηση επί της πρότασης της κυβέρνησης θα ήταν η 27η Φεβρουαρίου, εάν μέχρι τότε δεν έχει παρουσιαστεί μία αναθεωρημένη συμφωνία αποχώρησης.
Ο εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την απάντηση της Τ. Μέι στην επιστολή του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, με την οποία την καλεί να εκπληρώσει πέντε αιτήματα για να λάβει την υποστήριξη του κόμματος στη συμφωνία για το Brexit, ξεκαθάρισε ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός έχει αποκλείσει το βασικότερο από τα αιτήματα, που αφορά την τελωνειακή ένωση της Βρετανίας με την ΕΕ.
«Είμαστε απολύτως σαφείς σε αυτό. Δεν εξετάζουμε τις προτάσεις του Τζ. Κόρμπιν για τελωνειακή ένωση, δεν εξετάζουμε καμία πρόταση παραμονής σε τελωνειακή ένωση. Πρέπει να έχουμε την δική μας ανεξάρτητη εμπορική πολιτική» δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Στο μεταξύ, βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος που υποστηρίζουν τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος απέστειλαν δική τους επιστολή στην βρετανίδα πρωθυπουργό, με την οποία ζητούν να έχουν επείγουσα συνάντηση για την αναβολή της προγραμματισμένης ημερομηνίας αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.
«Προτρέπουμε εσάς και την κυβέρνηση να έχουμε λίγο χρόνο για να εξετάσουμε κατά πόσο η προτεινόμενη συμφωνία ή οποιαδήποτε αναπροσαρμογή της, είναι προς τα συμφέροντά μας» γράφουν στην ανακοίνωση και επισημαίνουν ότι ο φόβος της καθυστέρησης δεν πρέπει να μας κρατάει στο περιθώριο και η χώρα τελικά να αποχωρήσει με το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα. «Πρέπει να έχουμε περισσότερο χρόνο για να λύσουμε το αδιέξοδο» αναφέρεται. Την επιστολή υπογράφουν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής και πρόεδρος της ομάδας «Right to Vote», Φίλιπ Λι, και ο βουλευτής Ντόμινικ Γκριβ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.