- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθαναν τα σιαμαία βρέφη στην Υεμένη (video)
Σαουδική Αραβία και αντάρτες Χούθι αλληλοκατηγορούνται για το ποιος φταίει
Την τελευταία τους πνοή άφησαν το Σάββατο τα σιαμαία βρέφη που νοσηλεύονταν μετά τη γέννησή τους σε νοσοκομείο της Σαναά.
Τα δυσάρεστα νέα ανακοίνωσαν οι αντάρτες Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης. Νωρίτερα, γιατροί και νοσηλευτές είχαν απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα για την εσπευσμένη μεταφορά των βρεφών στο εξωτερικό, προκειμένου να γίνει προσπάθεια διαχωρισμού τους.
«Θα ήθελα να μεταφερθούν στο εξωτερικό το συντομότερο δυνατό» είχε δηλώσει ο Φάισαλ αλ Μπάμπιλι, επικεφαλής στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου αλ Θάουρα της Σαναά. Όπως είπε, το σύστημα Υγείας της χώρας έχει καταρρεύσει εξαιτίας του πολέμου, με αποτέλεσμα η ομάδα του να μην έχει στη διάθεσή της τον απαραίτητο εξοπλισμό για να πραγματοποιήσει το χειρουργείο.
Ο ίδιος είχε διευκρινίσει ότι τα σιαμαία αγόρια είχαν δύο κεφάλια, δύο σώματα, αλλά μόνο δύο πόδια και ένα γεννητικό όργανο.
Αλληλοκατηγορίες
Το αεροδρόμιο της Σαναά είναι κλειστό στις εμπορικές πτήσεις λόγω του αεροπορικού αποκλεισμού που έχει επιβάλει ο αραβικός συνασπισμός, του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία και ο οποίος πολεμά από το 2015 τους Χούθι.
Οι αντάρτες κατηγόρησαν το Ριάντ ότι αρνήθηκε να ανοίξει το αεροδρόμιο, προκειμένου τα σιαμαία να μεταφερθούν στο εξωτερικό για νοσηλεία.
Μια εξειδικευμένη ιατρική ομάδα από τη Σαουδική Αραβία είχε δηλώσει έτοιμη να αναλάβει την περίθαλψη των δύο σιαμαίων βρεφών, ηλικίας 14 ημερών από την Υεμένη. Ωστόσο, η πρόταση δεν προχώρησε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Άνιση μάχη με τις φλόγες για τους πυροσβέστες
Τα επόμενα βήματα μέχρι να αναλάβει την πρωθυπουργία
Mίλησαν στο CNN ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την απομάκρυνσή του
Η υπόθεση στραγγαλισμού και η σύλληψη δεκαετίες μετά
Βρέθηκε DNA του βρέφους πάνω στην ηλεκτιρκή συσκευή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία
Ο ιός όμως δεν έχει νικηθεί ακόμα, σύμφωνα με αξιωματούχους
Το πλήρωμα επιχείρησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό
Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Απίστευτες εικόνες από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ
Σκληρή κριτική στη νεαρή ακτιβίστρια για το σύνθημα στη μπλούζα της
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.