Κοσμος

Ο Ερντογάν καθέλκυσε κατασκοπευτικό σκάφος για να ελέγχει Αιγαίο, Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα

«Η γεωγραφική μας θέση δεν επιβάλλει να είμαστε ισχυροί μόνο στην οικονομία, στο εμπόριο, στη βιομηχανία αλλά πρέπει να είμαστε και σε επίπεδο πληροφοριών»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν © EPA/TUMAY BERKIN

Κατασκοπευτικό σκάφος καθέλκυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς όπως ο ίδιος είπε μετά τις εξελίξεις σε Συρία, ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα, η ανάγκη για πληροφορίες έγινε επείγουσα και πιο κρίσιμη.

«Η ανάγκη έγινε πιο επιτακτική και κρίσιμη εξαιτίας των απειλών στη Συρία αλλά και των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά στα σημερινά εγκαίνια της κορβέτας «Ορίζοντας» (Ufuk Α-591) στα ναυπηγεία της Τούζλα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Το σκάφος θα περιπολεί σε όλα αυτά «τα κρίσιμα» κατά τον Ερντογάν σημεία.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η γεωγραφική θέση της Τουρκίας «δεν επιβάλλει να είμαστε ισχυροί μόνο στην οικονομία, στο εμπόριο, στη βιομηχανία αλλά πρέπει να είμαστε και σε επίπεδο πληροφοριών».

Όπως ανέφερε, «η Τουρκία με την εθνική ασφάλεια που έχει αναπτύξει αυτή την περίοδο έχει ''γκρεμίσει'' τις ελπίδες κάποιων. Έχουμε αυξήσει τον αριθμό UAV και SİHA (μη επανδρωμένα αεροχήματα) και παρέχουν ασύμμετρη ισχύ στις μονάδες ασφαλείας μας για την παρακολούθηση και την εξουδετέρωση τρομοκρατών. Έχουμε κάνει τις μονάδες ασφαλείας και πληροφοριών μας πολύ ισχυρές, ενισχύοντάς τες τόσο με ανθρώπινο δυναμικό όσο και με τεχνολογική υποδομή. Η Τουρκία είναι μια χώρα που υπέφερε από την εξωτερική εξάρτηση που είχε σε όπλα, πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό. Στα χέρια των δολοφόνων στη βόρεια Συρία που προβαίνουν σε εθνικές εκκαθαρίσεις υπάρχουν πύραυλοι, βόμβες και πυρομαχικά συμμάχων μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ