Κοσμος

Ο πατέρας στη φυλακή και ο γιος στη χλιδή - Dolce vita για τον γιο του πρώην πρωθυπουργού της Μολδαβίας (εικόνες)

Αγοράζει με τα «βρόμικα» λεφτά του μπαμπά σαμπάνιες, Bentley και κάνει πάρτι στο Σαν Τροπέ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι Βρετανοί «πάγωσαν» τα περιουσιακά στοιχεία και τους λογαριασμούς του σπουδαστή που πλήρωνε 1.000 λίρες την ημέρα ενοίκιο για ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Knightsbridge του Λονδίνου. Δεν είναι όμως ένας τυχαίος σπουδαστής από το πανεπιστήμιο Σίτι του Λονδίνου. Είναι ο Βλαντ Λούκα Φιλάτ, υιός του πρώην πρωθυπουργού της Μολδαβίας που βρίσκεται στη φυλακή για διαφθορά, κατάχρηση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ο νεαρός Μολδαβός που εξοργίζει τους Βρετανούς με την dolce vita που διάγει έχει ήδη ξοδέψει 390.000 λίρες από τον «βρόμικο λογαριασμό» του πατέρα του Λούκα. Η τραπεζική απάτη που διέπραξε ο πρώην πρωθυπουργός της Μολδαβίας ήταν της τάξεως των 646 εκατομμυρίων λιρών.

Ο 22χρονος «χρηματοδοτεί» τη μεγάλη ζωή που κάνει από τα κλεμμένα λεφτά. Σε φωτογραφίες του στο Facebook διακρίνεται να ψεκάζει φίλους του με σαμπάνια Dom Perigon σε πάρτι σε παραλίες του Σεν Τροπέ, ή να πίνει σαμπάνια με το καλαμάκι.



Η  βρετανική Υπηρεσία Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος πάγωσε τους λογαριασμούς τον περασμένο χρόνο μετά από έρευνα για τις παράνομες δραστηριότητες του πατέρα του, Βλαντ Φιλάτ, ο οποίος καταδικάστηκε το 2016 σε εννιά χρόνια κάθειρξη για διασπάθιση ενός εκατομμυρίου δολαρίων από τρεις τράπεζες της Μολδαβίας.

Οι βρετανικές αρχές εξετάζουν τώρα μήπως ο πρώην πρωθυπουργός «ξέπλυνε» το υποκλαπέν ποσό τοποθετώντας το στους τραπεζικούς λογαριασμούς του γιου του.

Βλαντιμίρ Φιλάτ / © EPA/DUMITRU DORU