- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σερβία: Να λυθεί το θέμα του Κοσόβου όσο είναι ο Τραμπ στην εξουσία
Τι αναφέρει ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας
«Είναι απαραίτητο να επιταχύνουμε τον διάλογο για το Κόσοβο, να πετύχουμε μια βιώσιμη λύση, να μην χάσουμε χρόνο. Είναι προς το συμφέρον της Σερβίας η διαδικασία αυτή να ολοκληρωθεί το συντομότερο, διότι οι διεθνείς σχέσεις μπορεί να αλλάξουν».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση Τράμπ είναι η πρώτη κυβέρνηση των ΗΠΑ που άνοιξε την πόρτα στη δυνατότητα να βρεθεί συμβιβαστική λύση στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα.
«Η Σερβία πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτήν την πολιτική συγκυρία διότι, όπως κατά το παρελθόν, έτσι και στο μέλλον μπορεί να εμφανιστεί κάποια νέα κυβέρνηση η οποία θα θεωρεί συμβιβασμό μόνο την αναγνώριση του Κοσόβου από την Σερβία» τόνισε ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας.
Ο κ. Ντάτσιτς υπογράμμισε ότι η ανάγκη συμβιβασμού υποστηρίζεται και από την επίτροπο Εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι και ίσως, όποιος τη διαδεχθεί στη θέση αυτή, να μην είναι τόσο θετικός απέναντι σε αυτήν την προοπτική.
Ο Σέρβος ΥΠΕΞ επεσήμανε ακόμη ότι η λύση στο ζήτημα του Κοσόβου θα πρέπει να βρεθεί σε ένα ή το πολύ σε δύο χρόνια και εκτίμησε ότι «αν δεν λυθεί το ζήτημα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, δύσκολα θα υπάρξει ποτέ λύση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.