Κοσμος

Σάλος στη Σουηδία με τη βίαιη απομάκρυνση εγκύου από το Μετρό (video)

Την έπιασαν χωρίς εισιτήριο

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σάλο έχει προκαλέσει στη Σουηδία βίντεο στο οποίο άντρες της ασφάλειας του μετρό της Στοκχόλμης εμφανίζονται να απομακρύνουν από συρμό και να ακινητοποιούν με βίαιο τρόπο μία έγκυο η οποία πιάστηκε χωρίς εισιτήριο.

Το βίντεο δημοσίευσε η ακτιβίστρια Lovette Jallow αναφέροντας ότι δεν εκπλήσσεται με το γεγονός ότι η γυναίκα στοχοποιήθηκε λόγω του χρώματός της, έστω κι αν είναι έγκυος.

Στο βίντεο που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου εμφανίζονται δύο άντρες να τραβούν έξω από τον συρμό τη γυναίκα την οποία ακολουθεί η μικρή της κόρη. Στη συνέχεια οι φύλακες ακινητοποιούν τη γυναίκα σε ένα παγκάκι, ενώ ένας τρίτος απομακρύνει το μικρό κορίτσι που κλαίει.

Σε δεύτερο βίντεο, η φαίνεται η γυναίκα που είναι 8 μηνών έγκυος στο έδαφος, περικυκλωμένη από τους φύλακες.

Μετά το συμβάν η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, και πλέον έχει ξεκινήσει έρευνα για βίαιη αντίσταση προς τους φύλακες. Ωστόσο δύο από τους άνδρες της ασφάλειας του μετρό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για πιθανή επίθεση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Henrik Palmer, εκπρόσωπος του φορέα παροχής δημόσιων μεταφορών SL της Στοκχόλμης, τόνισε ότι τα βίντεο που κυκλοφόρησαν υποδηλώνουν ότι οι φύλακες έκαναν χρήση βίας και ότι η κατάσταση δεν αντιμετωπίστηκε με σωστό τρόπο εξ΄αρχής.

Άλλος εκπρόσωπος του φορέα δημόσιων μεταφορών SL δήλωσε στο BBC: «Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η γυναίκα πιάστηκε χωρίς έγκυρο εισιτήριο σε έλεγχο εισιτηρίων και της δόθηκε πρόστιμο. Το αρνήθηκε και γι 'αυτό, σύμφωνα με τους κανόνες μας, κλήθηκε να βγει από το μετρό. Εκείνη αρνήθηκε και όταν επρόκειτο να συνοδευτεί έξω από το μετρό από τους υπαλλήλους δημόσιας ασφάλειας, άρχισε να φωνάζει και να αντιστέκεται».