Κοσμος

Πολικό ψύχος στην Βρετανία: Κλειστά σχολεία και ακυρώσεις πτήσεων (video)

Προβλήματα από την σφοδρή κακοκαιρία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
britain-snow
Επέλαση του χιονιά στην Βρετανία/ ©TWITTER/ FrenshamGeog

Περίπου 2.000 σχολεία παρέμειναν κλειστά σε όλη την Ουαλία και τα νότια τμήματα της Βρετανίας λόγω του χιονιού και των πολικών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Σε Ουαλία, Σκοτία, Βόρεια Ιρλανδία αλλά και αρκετές περιοχές της Βρετανίας υπάρχουν προειδοποιήσεις για επέλαση του χιονιά, ενώ στο αεροδρόμιο του Μπρίστολ έχουν ανασταλεί περισσότερες από 100 πτήσεις. Η αναστάτωση δε, σύμφωνα με το BBC, θα συνεχιστεί έως το απόγευμα.

Η British Airways, η οποία ακύρωσε δεκάδες πτήσεις από το αεροδρόμιο του Heathrow την Παρασκευή το πρωί, συμβουλεύει τους πελάτες να ελέγξουν με την εταιρεία τις συνθήκες πριν φτάσουν στο αεροδρόμιο.

Στην Κορνουάλη, περισσότεροι από 100 άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα στην παμπ Jamaica Inn, αφού τα αυτοκίνητά τους κόλλησαν στον αυτοκινητόδρομο.

Στα τρένα, η Transport for Wales ενημέρωσε ότι ο καιρός θα επηρεάσει τα δρομολόγια μέχρι και τις 14:00, ενώ έχουν αναφερθεί διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε τμήμα της νότιας Αγγλίας. 

Το αεροδρόμιο του Κάρντιφ είναι ανοιχτό, αλλά ορισμένες πτήσεις έχουν ακυρωθεί, επηρεάζοντας τους οπαδούς του ράγκμπι που κατευθύνονται προς τον αγώνα της Γαλλίας εναντίον της Ουαλίας.

Πρόκειται για τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν αναφερθεί από το 2012, όταν είχε καταγραφεί -15,6 βαθμοί Κελσίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ