- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Βενεζουέλα ετοιμάζεται να στείλει 20 τόνους χρυσού στο εξωτερικό
Το ρωσικό αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο Καράκας και οι φήμες που οργιάζουν
Ένα ρωσικό Boeing 777 προσγειώθηκε τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο του Καράκας για να παραλάβει 20 τόνους χρυσού από τα αποθέματα της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ανάφερε ο βενεζουελανός βουλευτής, Χοσέ Γκέρα, σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Τwitter.
Ο ίδιος δεν παρουσιάζει αποδείξεις όσον αφορά τους ισχυρισμούς του, γράφει το πρακτορείο Bloomberg, επισημαίνοντας ότι κατά το παρελθόν εργάζονταν ως οικονομολόγος στην κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας ενώ συνεχίζει να έχει επαφές με τους πρώην συναδέλφους του που εργάζονται εκεί. Εκτός των άλλων το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δική του πηγή, γράφει ότι η κεντρική τράπεζα ετοιμάζεται να μεταφέρει το εξωτερικό 20 τόνους χρυσού αξίας 840 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσότητα που αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο των αποθεμάτων χρυσού της Βενεζουέλας.
Τη Δευτέρα η ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta είχε γράψει ότι από τη Μόσχα με προορισμό το Καράκας αναχώρησε αεροσκάφος της ρωσικής εταιρείας πτήσεων τσάρτερ Nordwind Airlines, στο οποίο με βάση το δημοσίευμα της εφημερίδας δεν επέβαιναν επιβάτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας FlightRadar24, το αεροσκάφος προσγειώθηκε την ίδια μέρα στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράκας.
Ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Nordwind αρνήθηκε να μιλήσει στο Bloomberg για τον σκοπό της πτήσης. Ο υπουργός Οικονομικών της Βενεζουέλας Σιμόν Σέρπα απέφυγε να σχολιάσει το θέμα του χρυσού δηλώνοντας ότι στο αεροδρόμιο δεν υπάρχει ρωσικό αεροσκάφος. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει τίποτα για το αεροσκάφος της Nordwind. Την ίδια άποψη εξέφρασε και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία προσέθεσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε απομάκρυνση των Ρώσων από τη Βενεζουέλα.
Πηγή: Vedomosti
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Τα μαθηματικά της θηριωδίας των Ταλιμπάν
Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν μετατράπηκε σε μάχη για τα «διόδια» της θάλασσας
Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή
Από την απόβαση του 1982 και τη νίκη της Θάτσερ μέχρι το «Χέρι του Θεού» και το γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.