Κοσμος

Βραζιλία: Μπαίνει χειρουργείο ο Μπολσονάρου (video)

Τι συνέβη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου
Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου/@jairbolsonaro/Twitter

Σε χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται εντός της ημέρας ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Το χειρουργείο γίνεται προκειμένου να του αφαιρεθεί το σωληνάκι κολοστομίας και να ολοκληρωθεί η επανασύνδεση του εντέρου του (αναστόμωση). Πρόκειται για την αποκατάσταση μιας διαδικασίας που είχε κριθεί απαραίτητη έπειτα από τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι θεράποντες ιατροί συνέστησαν ανάπαυση για 48 ώρες μετά το χειρουργείο στον 63χρονο πολιτικό. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα παραμείνει στο νοσοκομείο για 10 ημέρες. Χρέη προέδρου την περίοδο αυτή θα εκτελεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε η προεδρία.

Ο Μπολσονάρου, ο οποίος ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου, εισήχθη στο νοσοκομείο του Σάο Πάολο την Κυριακή. Ανέβασε, μάλιστα, και ένα video στο Twitter όπου εμφανίζεται με νοσοκομειακή ρόμπα.

«Καταστροφή που μας επηρεάζει όλους»

Κατά τη διάρκεια του video, συνοψίζει τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στην πολιτεία Μίνας Ζεράις, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, μετά την κατάρρευση φράγματος γεμάτο «απορρίμματα» που προκύπτουν από την επεξεργασία μεταλλευμάτων. Οι νεκροί ανέρχονται σε 58, ενώ 305 άτομα συνεχίζουν να αγνοούνται.

Ο Μπολσονάρου επιθεώρησε την περιοχή από αέρος το Σάββατο και γνωστοποίησε ότι αποστολή του ισραηλινού στρατού αναμένεται στη χώρα για να συνδράμει στις έρευνες.

«Η καταστροφή μάς επηρεάζει όλους και είμαστε αλληλέγγυοι προς τις οικογένειες των θυμάτων» τόνισε στο μήνυμά του στο Twitter.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ