- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Το Brexit απειλεί το σκωτσέζικο ουίσκι
Χωρίς συμφωνία θα εκτιναχθεί το κόστος του «νερού που καίει»
Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς συμφωνία, ενός λεγόμενου No-deal Brexit θα θέσει σε κινδύνους τους σημερινούς υγιείς ρυθμούς αύξησης των εξαγωγών σκωτσέζικου ουίσκι, προειδοποίησε σήμερα ο σκωτσέζικος σύνδεσμος του αλκοολούχου ποτού.
Ο σύνδεσμος εξέφρασε στο πρακτορείο Reuters τις ανησυχίες του για σημαντική αύξηση του κόστους επισήμανσης στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Όπως αναφέρει, το No-deal Brexit θα αυξήσει το κόστος και την πολυπλοκότητα στο εμπόριο μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ, που θα οδηγήσει σε απώλειες των εμπορικών οφελών, ύψους 65 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως σε δασμούς.
«Επιπλέον, έχουμε πραγματικές ανησυχίες για την ικανότητα των λιμενικών φορέων να φέρουν εις πέρας σημαντικές αλλαγές, της τελευταίας στιγμής για την εξαγωγή συστημάτων και ο κίνδυνος αναστάτωσης σε λιμάνια είναι μεγάλος», προσθέτει ο σύλλογος με ανακοίνωσή του.
Το Σκωτσέζικο ουίσκι είναι το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της Βρετανίας από τον χώρο των ποτών και των τροφίμων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.