Κοσμος

Ομηρία σε πτήση της Aeroflot - Ένοπλος κρατούσε 76 επιβαίνοντες (εικόνες)

Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροσκάφος της Aeroflot
Αεροσκάφος της Aeroflot © EPA/ VALDA KALNINA

Συναγερμός σήμανε σε εσωτερική πτήση της ρωσικής εταιρείας Aeroflot με κατεύθυνση τη Μόσχα, καθώς ένας άνδρας υπό την απειλή όπλου κρατούσε ομήρους τους επιβάτες και το πλήρωμα. Εντέλει, το θρίλερ είχε αίσιο τέλος, καθώς και η Ρωσική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επιβεβαίωσε τη σύλληψή του.

Ο άντρας, σύμφωνα με το RT, φέρεται να είναι Ρώσος περίπου 40 ετών και ζήτησε να κατευθυνθούν στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι 69 επιβάντες και οι επτά επιβαίνοντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο Flightradar24.com, το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση SU1515 από Surgut για Μόσχα κατευθύνθηκε αρχικά στην αφετηρία του, αλλά προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στην πόλη Khanty-Mansiysk, στη Σιβηρία. 

Στο αεροπλάνο, που απογειώθηκε από την πόλη Σουργκούτ, βρίσκονται 67 επιβαίνοντες.

Πηγές αναφέρουν ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε αφού το πλήρωμα έπεισε τον ένοπλο ότι το αεροπλάνο χρειάζεται ανεφοδιασμό.

Ο ένοπλος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συλληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν για μέθη, δήλωσε πηγή στην πρακτορείο ειδήσεων Interfax και θεωρείται ψυχικά ανισόρροπος.

Το ρωσικό πρακτορείο Novosti, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του:

zahvat2.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ