- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σήμερα το Plan B για το Brexit από την Τερέζα Μέι
Μετά το μεσημέρι η ομιλία στην Βουλή των Κοινοτήτων
Σε μία προσπάθεια να διασφαλίσει αλλαγές από τις Βρυξέλλες, μετά την διακοπή της προσπάθειάς της να βρεθεί συναίνεση για την συμφωνία αποχώρησης μέσα από τις διακομματικές συνομιλίες, η Τερέζα Μέι αναμένεται μετά το μεσημέρι στην ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων, να ενημερώσει τους βουλευτές για το δεύτερο σχέδιο που αφορά το Brexit.
Χθες είχε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη του υπουργικού της Συμβουλίου από την κατοικία της στο Τσέκερς, που διήρκεσε περίπου 90 λεπτά, κατά την οποία έκανε γνωστό ότι θα προσπαθήσει εκ νέου να βρει αποδεκτές αλλαγές όσον αφορά τη διευθέτηση του backstop, χωρίς να επεκταθεί αναλυτικά σε λεπτομέρειες.
Πάντως, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, το ευρύτερο σκεπτικό είναι να φέρει σε συμφωνία τους βουλευτές του κόμματος της - και να προσπαθήσει να κρατήσει την συνοχή των Τόρις - αλλά και το μικρό βορειο-ιρλανδικό κόμμα DUP, που στηρίζει τους Συντηρητικούς στο κοινοβούλιο.
Επίσης, κατηγόρησε τον ηγέτη του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν για την αποτυχία των διακομματικών συνομιλιών, επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αυτές.
Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η Μέι δεν πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα στο κοινοβούλιο καμία ουσιαστική αλλαγή ως δεύτερο σχέδιο για την έξοδο, αντίθετα θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τους ευρωσκεπτικιστές για το ιρλανδικό σύνορο.
Ο πρώην υπουργός για το Brexit Ντομινίκ Ράαμπ, σε συνέντευξή του σε εκπομπή του Sky, κάλεσε την βρετανίδα πρωθυπουργό να αποκλείσει το ενδεχόμενο παράτασης του άρθρου 50 και να επιστρέψει στις Βρυξέλλες, προκειμένου να ζητήσει σημαντικές βελτιώσεις στην συμφωνία για την αποχώρηση, αλλά προηγουμένως να αλλάξει την ομάδα των διαπραγματευτών της.
Στο μεταξύ, μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες (Toyota, Honda, Bentley) ανησυχούν για τις πολιτικές εξελίξεις και αναζητούν νέες ρυθμίσεις στην ΕΕ, μετά την καταψήφιση της συμφωνίας αποχώρησης από το κοινοβούλιο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η Vauxhall και η BMW έχουν μπει στην λίστα των μεγάλων κατασκευαστών που άρχισαν να δημιουργούν αποθέματα προκειμένου να καλύψουν τουλάχιστον το πρώτο διάστημα αναστολής της ομαλής λειτουργίας στα σύνορα, μετά την αποχώρηση στις 29 Μαρτίου.
Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην Βρετανία και την ΕΕ θα πρέπει να αποκτήσουν «έγκριση τύπου» από τις ρυθμιστικές αρχές, καθώς σύμφωνα με προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες, η σημερινή έγκριση που παρέχει η βρετανική Υπηρεσία Πιστοποίησης Οχημάτων θα πάψει να ισχύει μετά το Brexit.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση αφορά τη φωτογραφία του 1972, με τίτλο «The Terror of War»
Μετά από λίγο νέο μήνυμα έκανε λόγο για λήξη
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε να αποφευχθεί χερσαία επίθεση στο Λίβανο και επιστροφή στην εκεχειρία
Ίσραελ Κατς: «Λόγω των εξελίξεων έπρεπε να τα επισπεύσουμε όλα για τον Φεβρουάριο»
Εκατό χιλιάδες εγκατέλειψαν την πόλη μέσα σε δύο ημέρες πολέμου
Η Μαδρίτη αρνείται κατηγορηματικά ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου για συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό
Υπάρχουν υποψίες ότι τις δολοφόνησε με σύριγγες που περιείχαν αέρα
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους
Απρόσμενη αποσύνδεση της μονάδας Antonio Guiteras προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε Αβάνα και επαρχίες
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι θα ήταν πιο ωφέλιμο να επικεντρωθεί στις αναδυόμενες νέες αγορές
Ο Λευκός Οίκος εξετάζει ασφάλεια στα στενά του Χορμούζ και τη διαδοχή Χαμενεΐ
Είχε προηγηθεί η απειλή Τραμπ για διακοπή των εμπορικών σχέσεων με τη Μαδρίτη
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεν διευκρίνισε από πού προέρχεται η επίθεση
Διάγγελμα για την κρίση στην περιοχή, με μέτρα ασφάλειας, σύστημα τηλεειδοποίησης και επαφές με ΕΕ
Τέσσερα αδέλφια τον κατηγορούν για κακοποίηση τη δεκαετία του ’90
Ολική διακοπή ρεύματος σε όλες τις επαρχίες του Ιράκ - Έρευνα για τα αίτια
Ιστορική αναχαίτιση ανακοίνωσε το Ισραήλ, με την πρώτη κατάρριψη επανδρωμένου αεροσκάφους από F-35
«Οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να έχουν αμυντικό χαρακτήρα», τόνισε ο πρωθυπουργός Μοντενέγκρο
Προτεραιότητα για το Βερολίνο αποτελούν οι πολίτες και οι στρατιώτες στην περιοχή
Διαψεύδει η Τεχεράνη: «Απόλυτα ψευδές το δημοσίευμα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.