Κοσμος

Μέρκελ: «Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο»

Το μήνυμα της καγκελάριου λίγες ώρες πριν έρθει στην Αθήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνγκελα Μέρκελ
Άνγκελα Μέρκελ/©INTIME/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για να μην πάει χαμένη η πρόοδος που σημειώθηκε τον καιρό των μνημονίων, στέλνει η Άνγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες πριν έρθει στην Αθήνα.

Με δήλωσή της στην εφημερίδα «Καθημερινή», η καγκελάριος της Γερμανίας υποστηρίζει ότι με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. «Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Και προσθέτει: «Η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της Γερμανίας».

Στο μήνυμά της η Μέρκελ αναγνωρίζει ότι «τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα και για πολύ κόσμο στην Ελλάδα», επισημαίνοντας πως η «μεταρρυθμιστική πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα ήταν δύσκολη».

Υπενθυμίζει, όμως, «την αλληλεγγύη και τη στήριξη» που πρόσφερε η Ευρώπη με τα τρία προγράμματα οικονομικής βοήθειας.

Αναλυτικά, η δήλωση Μέρκελ:

Προσβλέπω με χαρά στην επίσκεψή μου στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή, σε καλές συνομιλίες και ενδιαφέρουσες συναντήσεις.

Η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν στενούς δεσμούς τόσο μέσω πλήθους διμερών σχέσεων όσο και ως εταίροι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για πολύ κόσμο στην Ελλάδα. Η Ευρώπη έδειξε με τα τρία προγράμματα βοήθειας την αλληλεγγύη της και στήριξε την Ελλάδα στη μεταρρυθμιστική της πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια δύσκολη πορεία. Ωστόσο, με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον.

Εδώ θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα στην πορεία της αυτή μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της με τη Γερμανία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ