- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ΠΓΔΜ προμηθεύτηκε 240.000 διαβατήρια- Γράφουν «Δημοκρατία της Μακεδονίας»
Αναλυτικά το ρεπορτάζ σκοπιανού καναλιού
Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ αγόρασε σύμφωνα με το σκοπιανό κανάλι Alfa TV 240.000 διαβατήρια στα οποία αναγράφεται ευκρινώς στο εξώφυλλο η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», παρά τη διαδικασία συνταγματικών αλλαγών στο κοινοβούλιο των Σκοπίων.
«Αν και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται (η τελική) ψηφοφορία για συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αλλαγή του ονόματος του κράτους, αλλά και τα προσωπικά έγγραφα των πολιτών, ένας μεγάλος αριθμός από πολλά κενά έντυπα για "Μακεδονικά" διαβατήρια βρίσκονται εν αναμονή στα τελωνεία. Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Alfa TV, 240.000 έντυπα βρίσκονται σήμερα σε τακτική τελωνειακή διαδικασία» αναφέρει το κανάλι.
«Γιατί αγοράζονται έντυπα υπό αυτή τη μορφή, αφού το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αρκετά και δεν υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοσή τους; Γιατί το υπουργείο Εσωτερικών ξοδεύει χρήματα του προϋπολογισμού αφού σε 10 ημέρες αναμένεται να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές;» διερωτάται το κανάλι στην ιστοσελίδα του εστιάζοντας στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης.
«Ακόμα και αν οι συνταγματικές αλλαγές ψηφιστούν στις 15 Ιανουαρίου, απαιτείται μια χρονική περίοδος για την αλλαγή των διαδικασιών και τις νομικές αλλαγές, καθώς και για την έναρξη ισχύος των τροπολογιών» υποστήριξε το υπουργείο Εσωτερικών σε απάντησή του στο κανάλι, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται «μεταβατική περίοδος» έως την εφαρμογή στην πράξη της συμφωνίας των Πρεσπών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Ένας στους τρεις Ιταλούς θα είναι άνω των 65 ετών
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Τεχεράνης
Νεκροί και οι δύο - Τους βρήκαν τα παιδιά τους
«Δύο από τα παιδιά μου χάθηκαν. Ένας από τους τρεις γιους μου είναι ζωντανός» - 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.