- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τείχος γυναικών: Σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα 620 χιλιομέτρων για την ισότητα των δύο φύλων (video)
Στην Ινδία
Να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους και να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως οι άνδρες, ζήτησαν δεκάδες χιλιάδες γυναίκες στην Ινδία, οι οποίες σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, μήκους 620 χλμ.
Η παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε ανήμερα Πρωτοχρονιάς σε αυτοκινητόδρομο στην πολιτεία Κεράλα, στο νότιο τμήμα της ασιατικής χώρας. Οι συμμετέχουσες κρατήθηκαν για πέντε λεπτά από το χέρι στον κεντρικό οδικό άξονα που συνδέει το νότιο με το βόρειο τμήμα του κρατιδίου.
Αφορμή για την κινητοποίηση ήταν η δικαστική απόφαση με την οποία αίρεται η απαγόρευση εισόδου γυναικών σε ινδουιστικό ναό. Ειδικότερα, οι δικαστές έκριναν παράνομη προηγούμενη απόφαση που απαγόρευε σε γυναίκες, ηλικίας από 10 έως 50 ετών, να εισέρχονται στον ναό Αγιάπα της Σαμπαριμάλα.
Η Κεράλα έχει μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ συντηρητικών ινδουιστών και υποστηρικτών της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Πολλές γυναίκες επιχείρησαν τους τελευταίους μήνες να μπουν στον ναό, αλλά εμποδίστηκαν από πρόσωπα που διαφωνούν με τη δικαστική απόφαση. Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι συνελήφθησαν σε συγκρούσεις μεταξύ πιστών ινδουιστών και αστυνομικών τους τελευταίους μήνες.
Πολλές ινδουιστικές οργανώσεις, αλλά και το εθνικιστικό κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) του πρωθυπουργού της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, διαφωνούν με την απόφαση που επιτρέπει την είσοδο στον ναό σε όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, καταργώντας -όπως λένε- μια παράδοση αιώνων.
Με πληροφορίες από RT
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μπλερ επιτέθηκε στον Μπέρναμ και στον συνυποψήφιό του για την ηγεσία, Γουές Στρίτινγκ
«Η Ευρώπη χτίστηκε για ένα κλίμα που πλέον δεν υπάρχει» προειδοποιούν ειδικοί
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έκρηξη κοντά στην ίσαλο γραμμή σε δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ ανοιχτά του Ομάν
Ο Αμερικανός πρόεδρος συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο εν μέσω έντασης με την Τεχεράνη
Οι παρευρισκόμενοι απομακρύνθηκαν αιφνιδιασμένοι
Οργή για την British Airways
Θεωρείται η ανώτατη διάκριση στη γαλλική ξενοδοχειακή βιομηχανία
Oι μώλωπες στο χέρι αποδόθηκαν στις... συνεχείς χειραψίες
Άλλος ένας 60χρονος άνδρας πνίγηκε ενώ επιχειρούσε να βοηθήσει συμπολίτες του που κινδύνευαν
Ζήτησε μάλιστα αποζημίωση ύψους 2.700 ευρώ για «οικονομική ζημιά και ψυχική ταλαιπωρία»
Θύτης ο πρώην σύντροφός της
Προειδοποίηση προς το Κίεβο μετά την επίθεση σε φοιτητική εστία στο Σταρομπίλσκ
Πρόκειται για την έκτη γυναίκα που εκτελείτε στο Ιράν από τον Ιανουάριο
Η αστυνομία τον άφησε ελεύθερο χωρίς κατηγορίες - Η Μόσχα καταγγέλλει πολιτική σκοπιμότητα
Το παιδί κατάφερε να απομακρυνθεί και ενημέρωσε αμέσως τους γονείς του
Σφοδρή κριτική για την κατάσταση της οικονομίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης στη χώρα
Η συγκεκριμένη ομάδα έχει πλούσιο παρελθόν στις μεταμφιέσεις
Η απόφαση έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στα social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.