Κοσμος

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Ζάεφ: «Παγκόσμια Μακεδονία» (video)

«Χρονιά ενσωμάτωσης» χαρακτηρίζει το 2018 ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ПВРМ Заев: Ви посакувам успешна, економска и интеграциска година, добро здравје и ведар дух

Για μια «παγκόσμια Μακεδονία», η οποία θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα αποτελέσει σύμμαχο του ΝΑΤΟ, κάνει λόγο στο πρωτοχρονιάτικό μήνυμά του ο Ζόραν Ζάεφ.

Δύο 24ωρα πριν φύγει το 2018, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υποστηρίζει ότι «φθάνουμε στο τέλος μιας από τις σημαντικότερες και πιο ευαίσθητες χρονιές της πατρίδας μας». «Χρονιά ενσωμάτωσης. H χρονιά που επιλέξαμε το μέλλον, αντί για μια αβέβαιη απομόνωση. Ας την υποστηρίξουμε κι ας δώσουμε μια ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί το όνειρο γενεών» προσθέτει.

Το μήνυμα Ζάεφ είναι «διανθισμένο» με εικόνες από την ημέρα που έπεσαν οι υπογραφές στι Πρέσπες, ενώ υπάρχουν και πλάνα από τις συναντήσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού με ηγέτες της Δύσης, όπως η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελτων και η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, καθώς και από την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Δημιουργούμε ένα κράτος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα»

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους πολίτες της γείτονος, «η χώρα μας βρίσκεται ένα βήμα από το να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε».

«Δημιουργούμε ένα κράτος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Καθώς αποχαιρετούμε το 2018, στις ημέρες που συγκεντρώνονται οικογένειες και φίλοι για να γιορτάσουν τις διακοπές σε ολόκληρη τη χώρα, ας προετοιμαστούμε για στιγμές γεμάτες χαρά, ικανοποίηση και ευημερία σε κάθε σχέδιο» προσθέτει.

Και καταλήγει: «Με αυτό το πνεύμα μπορούμε να υποστηρίξουμε και να δώσουμε μια ευκαιρία στο όνειρο των γενεών μας. Αγαπητοί πολίτες, σας εύχομαι μια επιτυχημένη οικονομική χρονιά ενσωμάτωσης, καλή υγεία και αισιόδοξο πνεύμα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ