- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: Οι ένοπλες δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο να στρατολογήσουν υπηκόους της ΕΕ
Σπανίζουν οι υποψήφιοι
Καθώς οι υποψήφιοι σπανίζουν, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο να στρατολογήσουν ειδικούς προερχόμενους από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, εξήγησε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της Ομοσπονδιακής Άμυνας της Γερμανίας (Μπούντεσβερ).
«Η Μπούντεσβερ έχει ανάγκη προσωπικού (...), οφείλουμε να κοιτάξουμε προς όλες τις κατευθύνσεις σε μια περίοδο έλλειψης εξειδικευμένων εργαζομένων», δήλωσε ο Έμπερχαρντ Τσορν στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke Mediengruppe.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η στρατολόγηση ξένων ευρωπαίων ειδικών, ιδιαίτερα ιατρών ή μηχανικών, αποτελεί «μια επιλογή» που εξετάζεται από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.
Αυτό θα συνεπαγόταν τροποποίηση της γερμανικής νομοθεσίας, η οποία προβλέπει πως ένας στρατιώτης που επιχειρεί για την Μπούτνεσβερ οφείλει να έχει τη γερμανική υπηκοότητα.
Η ιδέα αυτή υποστηρίζεται επίσης από τον επίτροπο του κοινοβουλίου στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, τον σοσιαλδημοκράτη Χανς-Πέτερ Μπάρτελς, σύμφωνα με τον οποίο «πολλοί στρατιώτες έχουν ήδη ξένη προέλευση ή διπλή υπηκοότητα».
Εξάλλου σε μια τέτοια περίπτωση «η Μπούντεσβερ δεν θα αποτελούσε εξαίρεση, επειδή έχουμε ήδη από καιρό ευρωπαίους πολίτες που εργάζονται στη γερμανική αστυνομία», ανέφερε μιλώντας στις εφημερίδες του Funke Mediengruppe.
Σύμφωνα με τον όμιλο μέσων ενημέρωσης, η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη βολιδοσκοπήσει τους ευρωπαίους εταίρους της σχετικά με το ζήτημα αυτό.
Η Τσεχία, η Σουηδία, το Βέλγιο και η Δανία δεν είναι εναντίον αυτής της ιδέας, όμως η Γαλλία φάνηκε επιφυλακτική.
Η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σλοβανία και η Ελλάδα εξέφρασαν από την πλευρά τους αμφιβολίες, φοβούμενες πως ένας υψηλότερος μισθός στη Γερμανία θα προσήλκυε εν δυνάμει δικούς τους στρατιώτες.
«Εννοείται πως θα πρέπει να φροντίσουμε να μην βρεθούμε σε ανταγωνισμό με τους ευρωπαίους ομολόγους μας», εξήγησε ο Τσορν.
Η Μπούντεσβερ ενδιαφέρεται κατά προτεραιότητα για τους ευρωπαίους πολίτες που ζουν ήδη στη Γερμανία. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ομιλούν γερμανικά, να παράσχουν πιστοποιητικό καλής διαγωγής από την αστυνομία και να δηλώσουν την αφοσίωσή τους στο γερμανικό κράτος, σύμφωνα με τον Funke Mediengruppe.
Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο τις πληροφορίες αυτές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.