- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
ΗΠΑ: Το shutdown παρατείνεται και μετά τα Χριστούγεννα
Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία Κογκρέσου - Τραμπ
Η Αμερικανική γερουσία διέκοψε προσωρινά τις συζητήσεις για την επίτευξη ενός συμβιβασμού, που θα έβαζε τέλος στη μερική αναστολή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ και μετέθεσε τις διαπραγματεύσεις για μετά τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ.
«Η Γερουσία θα συγκληθεί για μια συνεδρίαση τεχνικού επιπέδου την 24η Δεκεμβρίου. Η επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας προβλέπεται για την 27η Δεκεμβρίου» δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, επιβεβαιώνοντας την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου για το θέμα της χρηματοδότησης ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε σήμερα ότι ο Τραμπ συνεχίζει να πιέζει για το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό.
Μετά τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με Ρεπουμπλικανούς βουλευτές, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter σχετικά με την ανάγκη που υπάρχει για την ασφάλεια των συνόρων προκειμένου να αποτραπεί "η κρίση της παράνομης δραστηριότητας".
Από την άλλη, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ επισήμανε ότι όποια πρόταση που θα περιελάμβανε χρήματα για το τείχος, θα την απέρριπτε το κόμμα του.
Η συνάντηση που έγινε το απόγευμα μεταξύ του Σούμερ, του αντιπροέδρου Μάικ Πενς και του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μικ Μάλβανι δεν καρποφόρησε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η «ψυχρή» ατμόσφαιρα στην πρεσβεία των ΗΠΑ και η απόφαση Τραμπ
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Υποβλήθηκε σε χειρουργείο μετά τον εντοπισμό αδενοκαρκινώματος στον πνεύμονα
Η πρεμιέρα στον Λευκό Οίκο οδήγησε σε νέα ερωτήματα
Νέο ρωσικό σφυροκόπημα κατά τη διάρκεια της νύχτας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.