- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σοκαριστικό βίντεο με τις Σκανδιναβές τουρίστριες: Τις αποκεφάλισαν στο όνομα του Αλλάχ
Τέσσερις συλλήψεις στο Μαρόκο – Η ανάρτηση της 24χρονης πριν από το μοιραίο ταξίδι
Οι μαροκινές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι τέσσερις ύποπτοι για τη δολοφονία των δύο σκανδιναβών τουριστριών στο Όρος Άτλας είχαν δώσει όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος πριν διαπράξουν τους φόνους.
Τα πτώματα της Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και της Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία βρέθηκαν τη Δευτέρα σε μια απομονωμένη περιοχή κοντά στο Ιμλίλ, καθ΄οδόν προς το Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή της βορείου Αφρικής και δημοφιλή προορισμό για τους ορειβάτες.
Η αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη έναν ύποπτο στο Μαρακές που φέρεται να ανήκει σε μια οργάνωση μαχητών, και τρεις ακόμη ύποπτοι συνελήφθηκαν αργότερα στην πόλη, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Μαροκινό Γραφείο Δικαστικών Ερευνών.
Ο γενικός εισαγγελέας του Μαρόκου επιβεβαίωσε σήμερα την αυθεντικότητα ενός βίντεο στο οποίο οι τέσσερις ύποπτοι δίνουν όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος και στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί, ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
Στο βίντεο, που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι φερόμενοι δράστες απειλούν να εξαπολύσουν επιθέσεις, αναφέρει ο γενικός εισαγγελέας σε ανακοίνωσή του.
Οι έρευνες του Γραφείου επίσης έδειξαν ότι το βίντεο κινηματογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα, πριν από τη δολοφονία των δύο γυναικών.
Το βίντεο με τη δολοφονία γυρίστηκε σε διαφορετικό μέρος από εκείνο όπου βρέθηκαν τα πτώματα, δήλωσε αστυνομική πηγή στο πρακτορείο Ρόιτερς.
Τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συλλεχθεί δείχνουν πως η επίθεση είχε τρομοκρατικό κίνητρο, αναφέρει το γραφείο.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας είχαν επίσης αναφέρει νωρίτερα σήμερα πως το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες. «Είναι μια υπόθεση μιας ασυνήθιστα κτηνώδους δολοφονίας δύο εντελώς αθώων νεαρών γυναικών», ανέφερε.
Προτού φύγει, η Γιάσπερσεν, από τη Δανία, είχε κάνει μια ανάρτηση στο Facebook για το επικείμενο ταξίδι της. «Αγαπητοί φίλοι, πηγαίνω στο Μαρόκο τον Δεκέμβριο. Θα είναι κάποιος από εσάς εκεί τότε ή είναι κάποιος από τους φίλους ορειβάτες που ξέρει κάτι για το Όρος Τουμπκάλ»;
«Είναι μια βάναυση και χωρίς νόημα επίθεση εναντίον αθώων ανθρώπων στην οποία αντιδρούμε με αποστροφή και καταδίκη», ανέφερε σε δήλωσή της η Νορβηγίδα πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άνιση μάχη με τις φλόγες για τους πυροσβέστες
Τα επόμενα βήματα μέχρι να αναλάβει την πρωθυπουργία
Mίλησαν στο CNN ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την απομάκρυνσή του
Η υπόθεση στραγγαλισμού και η σύλληψη δεκαετίες μετά
Βρέθηκε DNA του βρέφους πάνω στην ηλεκτιρκή συσκευή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία
Ο ιός όμως δεν έχει νικηθεί ακόμα, σύμφωνα με αξιωματούχους
Το πλήρωμα επιχείρησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό
Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Απίστευτες εικόνες από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ
Σκληρή κριτική στη νεαρή ακτιβίστρια για το σύνθημα στη μπλούζα της
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.